Коментар на Пламен Трендафилов: Отличен до този момент за щаба на „соколите“

В много от случаите, в които се обсъжда бъдещето на един футболен клуб, темата неизменно се свързва с фундаменталното значение на школата и нейното място за развитие.

В крайна сметка смисълът и значението на тезата, която поддържам е, че ако не предприемеш риск, не може да постигнеш нищо. Тя е винаги оправдана и не подлежи на обсъждане.

Похвално е, че в предсезонната подготовка на Спартак Варна треньорският щаб, начело с Александър Томаш, включи доста юноши, чиято основна задача е да излязат от сянката на играчи от дублиращия отбор и да се превърнат в основни такива за първия тим.

Несъмнено, Даниел Халачев показа израстване през последната година и това заслужено му осигури професионален договор. Голмайсторът на младите „соколи“ през изминалия сезон е чудесна алтернатива на опитния Ахмед Ахмедов.

Любослав Маринов на няколко пъти бе привикан в първия тим през миналата кампания във Втора Лига. Неговата функция е твърде деликатна в съвременния футбол – ляв краен защитник. Тя е доста дефицитна изобщо във футбола.

Юношеският национал Александър Александров също е една добра опция за бъдещето на тима, а изявите му показват, че Спартак ще има един добър флангови щурмовак.

Друг интересен играч е капитанът на втория тим – Кристиян Курбанов. Високият централен бранител има чувство за позициониране, усет и пласиране.

Разбира се, към осемте юноши, които тренират с първия тим на Спартак, трябва да отделя внимание и на още двама. Александър Йорданов е играч, който притежава чудесна линейна скорост по крилата и добра координация. Той би бил алтернатива за бъдещето на клуба.

Иска ми се да обърна внимание и на Никола Владев. 20-годишният играч е типичен централен полузащитник на позицията, на която играе и Даниел Начев. През изминалия сезон показателите му бяха доста впечатляващи. Всяка една топка минаваше през него в ролята си на плеймейкър, а в 26 срещи отбеляза 7 гола и записа 13 асистенции на сметката си. Въпрос на време е да бъде забелязан за първия тим на Спартак.

На този етап от тази гледна точка може да дадем отличен на треньорския щаб на Александър Томаш за желанието да даде шанс на младите и по-точно самите те да почувстват, че не са забравени.

Вкрайна сметка тяхното развитие зависи и от помощта на тези, които са натоварени с тази задача.

– vsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *