Първа контрола: Добруджа – Спартак 0:1

ФК Спартак Варна победи ФК Добруджа с 1:0 в първата контролна среща от предсезонната подготовка. Даниел Начев отбеляза в 40-а мин когато шутира след многоходова атака, а топката рикушира в Кардозо и влезе в мрежата. Двубоят бе неофициален дебют за старши-треньора Александър Томаш.
ФК Спартак: Никола Виденов, Дмитро Семенив, Ангел Грънчов (к), Кристиян Курбанов, Любослав Маринов, Йоан Бауренски, Даниел Начев, Ромееш Ивей, Александър Янчев, Цветослав Петров, Даниел Халачев (Мартин Величков, Георги Георгиев, Александър Цветков, Николай Димитров, Атанас Зехиров, Стефан Стефанов, Румен Руменов, Цветослав Маринов, Виктор Митев, Александър Александров, Ахмед Ахмедов)

Старши треньорът на Спартак Варна – Александър Томаш, сподели впечатленията си от победата с 1:0 над Добруджа в приятелски мач в ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport.

„В момента имаме двама нови. Обръщаме внимание на школата, но никой няма да получи нищо даром и трябва да си го заслужи. Видях много негативи и те ще го разберат от мен през седмицата. Има и позитивни неща, но трябва да работят“, започна Томаш.

Той коментира селекцията на тима, който спечели промоция в елита: „Откъде е ясно, че ще дойдат нови? Аз и екипът ми не знам колко футболисти гледахме тази седмица, може би сме влезли в контакт с 20 човека. Има нещо странно – тези 20 човека си мислят, че тук е някаква мина. Футболист, който в Х отбор е взимал едни пари, ми иска 2-3 пъти повече и това спъва селекцията, но аз говорих с президента. Не трябва да се огъваме. Не искам да има голяма разлика в заплащането, но този процес ще бъде по-труден, първите 6 месеца ще бъдат по-трудни. Когато покажем, че търсим проект, нещо за развитие, краткосрочни финансови постъпления за някои футболисти. Аз съм учуден и огорчен. Да, парите са много важни за всеки един, но в крайна сметка, опитваме се да направим футболен проект, който да се развие и да покаже, че когато се структурира един клуб правилно, нещата може да се случат правилно, а не от днес за вчера няма как. Аз съм разочарован от селекцията в момента, но това се дължи на сумите, които искат футболистите“.

Относно Антонио Вутов, треньорът на „соколите“ обясни защо не е играл: „Абсолютно, действаме по каналния ред, да направим така, че той да е напълно готов за първата контролна среща, в която ще играе“.

„Пред вас не се притеснявам, елате в 11-12-1 през нощта, за да видите как говорим в клуба“, каза още Томаш.

„Може би тотално само към чужденци се насочваме, но и там е трудно, защото чужденец с нужното самочувствие отваря в интернет и вижда, че Спартак Варна е бил в Б група. Не е лесно, това, с което сме се захванали. Надявам се собственикът, хората около него и привържениците на Спартак да са наясно, че аз и екипът ми работим денонощно“, допълни Томаш за това, какви футболисти ще се опитат да привлекат в клуба.

Наставникът говори и конкретно за двамата нови – Мартин Величков и Антонио Вутов:„Величков беше на проби при нас в Локомотив Пловдив преди една година. Бяхме го харесали, млад български вратар за развитие. Това не е вратар, който веднага застава и е номер 1. Ние трябва да го създадем. Антонио Вутов го исках, още докато бях треньор в Берое, той беше в Италия. Футболист, който умее да играе футбол. Той една година не игра и съм убеден, че ще бъде гладен. Гладен да възвърне формата си, защото е добър футболист, има футболна интелигентност. Ще му трябва време, но по най-бързият начин трябва да се адаптира. Това е на този етап, ще дам един пример – футболист, който в България получава едни пари, не два пъти повече, а отгоре иска. Аз го искам този футболист, но не мога да изнудвам президента“.

„Аз съм се насочил, но ми е трудно. Не е една банка, при която да вземаме и да даваме. Клубът е преди всеки един“, завърши Александър Томаш.

– dsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *