Коментар: Победи в дербитата винаги вдъхват увереност

Победата на Спартак Варна срещу Септември София в дербито на Втора Лига за мнозина бе много очаквана, за други малко изненадваща с оглед на развоя на самата среща и доста сериозното предимство в създадените голови положения на варненци.

Определено може да се каже, че това е стилът и играта на варненския тим. „Соколите “ показаха, че са един много опитен отбор, готов за предизвикателствата на efbet Лига. Голямо движение, отлична игра в защита, където двойката централни бранители Александър Цветков и Ангел Грънчов се чувства комфортно и с много зрялост и спокойствие парира противниковите атаки.

Много добри думи и за крайните бранители Мехмед Сабри и Димитрий Семенив. Украинецът доказва, че може да бъде едно приятно откритие, което може да бъде използвано на доста позиции в схемата на треньорския щаб. Този отбор има потенциал да играе в efbet Лига, а и това той загатна с много доброто си участие в турнира за Купата на страната.
Когато „соколите“ играят вдъхновено, може да сътворят много интересни неща. Има борбеност и много дух в играчи като Йоан Бауренски и Георги Мариянов, импровизация у Дани Начев и Румен Руменов. Силата на Ахмедов в предни позиции е известна, а летящите крила Ромеш Ивей и Виктор Митев могат да прелетят с реещия полет, типичен за „сокола“ в противниковата отбрана.

Спартак разполага и с доста интересни играчи от дублиращия тим, които също чакат звездния си час и поле за изява. Едно евентуално завръщане в първия ешелон ще бъде един достоен завършек, а от постоянството и добрата форма на тези играчи, които смея да кажа, че имат потенциал, ще зависи и цялостното представяне. И тук ми се иска да припомня думите на великия Бил Шенкли, който изгради основата, върху която друг легендарен треньор Боб Пейсли натрупа трофеи за мърсисайдци: „Един играч, за да бъде достатъчно добър и носи фланелката на Ливърпул, трябва да премине през тухлена стена и да се сражава със същата сила от другата страна“.

– vsport.bg / Пламен Трендафилов

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *