Виктор Митев: Спартак Варна може да изпълни целта

Отборът на Спартак Варна смени целия си спортно-технически щаб през зимната пауза и феновете се надяват, че тези решения на собственика Павлин Николов ще са за добро и ще помогнат на Спартак да стане още по-силен и продуктивен по пътя към завръщането в елита.

Най-важните промени са свързани с две назначения – бившия национал Росен Кирилов бе назначен за старши треньор, а преди дни легендата на българския футбол Пламен Гетов, който израсна в Спартак и игра за представителния му тим в първите си години на професионалната кариера, бе утвърден за спортен директор.

Освен че проведоха пълноценна зимна подготовка, „соколите“ загатнаха, че са на правилния път и с доброто си представяне, и добрия футбол по време на лагера в Турция. Там срещу стойностни съперници, с бюджети между 15 и 20 милиона евро, варненци не допуснаха загуба и записаха две победи и равенства. Спартак победи участника в Шампионската лига на Азия Навбахор с 2:1 и казахстанския Жениз Астана – 1:0, и завърши наравно с Ротор Волгоград – 1:1, и с друг руски тим, но от елита – ФК Оренбург, 2:2.

Пред Nostrabet един от основните футболисти на спартаклии и техен капитан Виктор Митев разкри своите впечатления от лагера в Белек и очакванията си за втория дял в първенството на Втора лига.

За лагера на турска земя

„В Турция се подготвяхме при страхотни условия. Хотелът и храната бяха прекрасни, времето беше хубаво, а терените – отлично. Но най-важно е, че успяхме да си сверим часовниците в контроли със сериозни отбори, в които се видя какво е нивото ни в момента. Радващо за всички нас е, че практикувахме добър футбол и създадохме много положения за гол и в четирите проверки. Отделно четирите ни съперника атакуваха и затова се игра открит, агресивен и динамичен футбол. Ротор например търсеше директния футбол, Навбахор също заложи на атаката, но ние правилно се струпахме в центъра и успяхме да ги хванем на контри. Срещу Оренбург вече бе друго. Те са по-висока класа, имат и бразилци, те нападаха, ние – също, и се получи интересен мач. В Белек пролича също за пореден път колко сплотен и задружен колектив имаме, и всички бяхме едно цяло и на терена, и извън него. Смях, закачки, шеги, разходки. Изобщо една страхотна атмосфера цари в тима“.

Какво иска Росен Кирилов от играчите

Росен Кирилов иска от нас да атакуваме, да имаме контрола върху топката и играта и да сме доминиращия отбор на терена, и твърдя, че Спартак разполага с футболисти за такъв стил на игра. Г-н Кирилов успява също да запазва самообладание в най-трудните моменти и да предава своето спокойствие, както и увереност и самочувствие на нас, футболистите, за да не ядосваме или притесняваме, когата нещата не се получават както трябва.

Веднага ще ви дам един пример. През първото полувреме срещу Ротор бяхме надиграни от тях, но в съблекалнята на почивката Росен Кирилов ни успокои. Каза ни да останем спокойни и търпеливи, тъй като не сме по-лош отбор от тях и по-лоши играчи, и след указанията, които даде, след почивката показахме коренно различно лице. Заиграхме по-добре и изравнихме, а имахме и още ситуации. Ако беше друг треньор на неговото място, щеше да каже: „Какво, играете, бе. Те ви мачкат“. Или други неща от този род. Г-н Кирилов има също тънък подход към играчите и иска да извлече максимума от всеки един от тях, а когато вижда грешки, обяснява как да се поправят, за да не ги допускаме занапред.

За загубата в Балчик и битките за елита

Последната контрола в Балчик, в която записахме загуба, ни върна в българската реалност. Говорихме си след мача с момчетата и се сетихме за загубата в Плевен. Сега се получи същото. Лош терен, на който на места нямаше трева, а пясък, а играчите на противника прибрани дълбоко в своята половина и ритат напред топката в очакване да се случи нещо. Ние в Спартак обаче сме свикнали да комбинираме помежду си и да изграждаме атаки. Затова опитахме да си подаваме, но при тези условия трудно ставаше. Румен Руменов дори се ядоса няколко пъти, след като топката отскачаше неправилно.

Някои ще кажат, че както в Плевен, така и в Балчик теренът е бил еднакъв и за едните, и за другите. Само че на такива терени Спартак не е облагодетелстван, тъй като е отборът, който иска да гради играта и да създава положения, а не само да се защитава и руши, както го правеха нашите съперници. Място за оправдание обаче няма, и тази загуба в Балчик ни приземи и ни показа, че във всеки мач трябва да излизаме пределно концентрирани и мотивирани, за да си вземем своето.

В първенството мисля, че със Септември сме малко по-добри от другите отбори зад нас, но все пак Марек и Монтана са много близо, а и Добруджа укрепна през зимата. Нашето желание обаче е да не гледаме останалите, а да се представяме така, че да зависим само от себе си. Ние ще продължим да играем мач за мач и винаги за победа. Знаем, че срещу нас ще се защитават с по 10 души и ще накъсват играта, но ние сме готови да се справим с всичко, за да изпълним поставената цел – да завършим на първо място. С този отбор, който Спартак има, това е напълно постижимо, още повече, че Спартак израсна през зимната пауза“.

Източник: https://nostrabet.com/novini/viktor-mitev-spartak-varna-mozhe-da-izpylni-celta/?fbclid=IwAR2dKjus6DUSNrHmy8BkUAUnDJpDLiqf_EF2_VCJ_dalZmGWmlo7PkzmCEE

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *