Спартак Варна с двоен тест през пролетта

Настъпващият полусезон се очертава да бъде интересен и динамичен за тима на Спартак Варна. От една страна клубът преследва промоция в efbet Лига, а от друга варненци продължават в турнира за Купата на страната, където през този месец в пряк сблъсък се изправят на митичния „Христо Ботев“ срещу пловдивските канарчета.

Всъщност, ако погледнем към този мач и от гледна точка на знаменателната за варненския футбол година, може да се окаже, че тя наистина ще донесе историческо постижение, въпреки че всичко е в сферата на добрите пожелания.

Дали наистина може да сътвори чудо, така както се случи в предишните два двубоя срещу Арда Кърджали и Локомотив София? Тимът определено израстна, има изградено ядро от началото на сезона, разполага с много опитни играчи, а допълнителен коз е фактът, че в отбора се разчита на силно колективен дух и атмосфера, които се появяват с течение на времето в синхрона на участията.

Мачовете от този турнир от години насам имат своя заряд и друга настройка на отборите. Нека да си припомним и миналогодишния формат, когато Спартак Варна игра 1/16 срещу Лудогорец в Разград и се представи много добре, изпускайки няколко шанса и само феноменалният гол на Мануел Шоу от повече от 30 метра не позволи мачът да отиде заслужено в продължения срещу бъдещия носител на Купата на страната.

Определено, мотивацията на отбора е доста голяма, амбициите на играчите също, а най-краткият път в случая към Евротурнирите явно наистина е Купата на България. Друга допълнителна мотивация за отбора е фактът, че въпреки делничния ден, в който ще се играе срещата, към Пловдив се очаква да потеглят и няколко автобуса с ревностните привърженици на „соколите“.

Едва ли трябва да живеем с илюзии, че Ботев Пловдив не е фаворит с оглед на силната селекция и финансовия потенциал, но Спартак Варна към днешна дата наистина израстна, показва завидно самочувствие, играе добре и в двете фази, а това е сигурен коз, че варненци няма да се предадат без бой.

– Пламен Трендафилов / vsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *