Росен Кирилов: Желанието ми е Спартак да завърши на първо място

Старши треньорът на Спартак Варна Росен Кирилов сподели в интервю за Дарик радио и dsport своите впечатления от проведената подготовка на отбора в Турция.

„Соколите“ изиграха 4 контроли, като победиха Навбахор (2:1), Женис Астана (1:0) и записаха равенства срещу руските Ротор Волгоград (1:1) и елитния Оренбург (2:2).

„Както контролите, така и лагерът в Турция бяха опознавателни за мен, защото повечето от играчите не ги познавах. Има и такива, като по-опитните, с които съм работил и ги познавам. Чрез контролите се запознах детайлно с качествата на повечето играчи. Иначе подготовката мина по план и проверките бяха много полезни“, каза Кирилов.

„Последната контрола срещу елитния руски Оренбург беше изключително полезна особено в тактическо отношение. Видях това, което исках. Радвам се, че играчите за краткото време успяха да се запознаят с моите идеи. Хареса ми начинът, по който момчетата се противопоставиха на  агресивността, с която играха отборите срещу нас. Не се огънаха и отговориха със същата агресивност. Това ще се окаже много полезно за в бъдеще”, коментира наставникът на Спартак Варна.

На въпроса как са се справили по-младите играчи, той отвърна:

„Всеки един, който беше на лагера, има потенциал занапред да кандидатства за титулярно място в отбора. Всички се представиха добре в контролите. По отношение въпроса в коя линия виждам най-голяма конкуренция в Спартак, това е защитата. Трябва да подобрим конкуренцията в средната линия и нападението. На този етап обмисляме едно предложение за централен нападател. Обмисляме го и чакаме отговор от играча. До няколко дни ще се разбере“.

„Ясни са конкурентите на Спартак за влизане в елита – Септември, Добруджа, Марек и Монтана. Не са малко. Спартак трябва да се пребори с тази конкуренция и моето желание е да завършим на първо място”, добави Кирилов.

Чуйте цялото интервю в приложения(в линка) звуков файл.

– dsport.bg

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *