Росен Кирилов: Целта е Спартак да завърши на първо място

Росен Кирилов бе представен като нов старши треньор на Спартак от собственика на клуба Павлин Николов в конферентната зала на стадиона.

Последният подари фланелка на „соколите“ на бившия национал и му пожела успехи с отбора. В щаба на Кирилов ще са помощник-треньорите Николай Греков и Михаил Цоков и треньора на вратарите Витомир Вутов.

„Целта е първото място. Спартак е най-титулувания отбор във Втора лита и трябва да набиеем в главите на момчетата, че не е само ще влезем в елита, но трябва да го направим и като първи в класирането“, каза Кирилов.

„Все още не съм запознат с отбора, даже не съм говорил с моите помощници. Това, което очаквам, са здрави битки през пролтта и първо място на отбора“, добави той.
Палвин Николов пък утони, че се е чул с Кирилов вчера наобед и с две думи се разбрали.

„Казах му, че идва с един треньор, а той ми отговори, че неговите помощници са във Варна, тъй като се познава с Цоков и Вутов“, добави Николов.

Последният призна, че се разделили като приятели с Васил Петров и по взаимно съгласие.

„Цялата селекция я прави само той, но не може неверни неща да излизат от кухнята на клуба“, заяви още строителният предприемач.

– vsport.bg

 

Росен Кирилов официално бе представен като новия старши треньор на Спартак Варна. Той получи клубна фланелка от боса на варненци Павлин Николов. „Убеден съм, че моите решения са правилни, онзи отгоре ще реши. Правя го в името на Спартак, каза Николов.

Очаква се към отбора да се присъедини Дмитро Семенив, който за последно игра в Пирин Благоевград.

„Разделихме се нормално с Васил Петров. Когато се изтъкват неща, които не са истини и излизат навън, не е коректно. Селекцията е направена от Васил Петров. Когато някой изкарва нещата от кухнята и ги прeиначава…“, каза Николов по повод раздялата с Васил Петров.

„Първо искам да благодаря на г-н Николов и цялото ръководство на Спартак, че именно на мен се гласува доверие да съм треньор на Спартак Варна и на нас всички се пада честта да върнем славата на Спартак. Искрено вярвам, че това съвсем скоро може да се случи и ще работим с всички усилия да се случи. Ще работим със сърце и душа. Това мога да обещая. Пролетта ни предстоят тежки битки, които се надявам да спечели заедно. В това число вкарвам и феновете“, бяха първите думи на Росен Кирилов.

„Чувствам се комфорно като треньор и подготвен. Работил с няколко футболисти, които в момента са част от Спартак Варна – Румен Руменов, Ангел Грънчов… Не съм водил предварителни разговори. Вчера г-н Николов ми се обади на обяд и се разбрахме бързо. Спартак Варна е сериозно име в първото ниво на българския футбол с изключителни традиции. Това ме накара да приема без да е имало нито замисляне и дискусии“, каза Кирилов.

„Тепърва започваме да работим. Процесът е отворен. Не ме е страх, където и да съм бил, съм гледал да работя с наличните играчи и ако е необходимо да се вземе и попълни. Мен не ме притеснява всеки момент да започна работа и да започна да променям отбора към облика, който желая“, допълни той.

„Имам представа какво преставлява Спартак. Гледал съм мачове по телевизията от Втора лига. До първия мач имаме време и започваме да работим. Трябва да огледам отбора в няколко тренировки. Искам да проведа няколко тренировки, да видя играчите и ще видим какво ни трябва още. Тече подготовка, контроли. Принципно моята любима система на игра е 4-3-3 – атакуваща система. Има мачове, в които може да се играе по различен начин“, допълни Кирилов.

„Има конкуренция във Втора лига – Добруджа, Монтана, Марек, Септември… Нашата цел ще е първото място. В момента Спартак е с най-добрите условия и трябва да е на първо място. Гоним първото място, а не само влизане“, каза специалистът.

Той заяви, че идеята е в първия отбор да се интегрират момчета от школата на клуба.

– dsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *