Коментар на Пламен Трендафилов: Спартак Варна вече играе добре и освободено

Поредната победа на Спартак Варна доказа, че тимът се чувства все по-добре при наставника Васил Петров и тимът започва да се хареса все повече дори на взискателните привърженици. Мъдрите хора казват, че пилците се броят на есен и заради това не трябва да се хвърляме в прекомерни хвалби, а да се фокусираме върху това, което се случва към момента.

За първи път след поемането на отбора треньорът на „соколите“ подходи много интересно и рационално в срещата срещу втория тим на Лудогорец. В средата на терена диригентската палка бе дадена на колоритния французин Йохан Н’Зи. В предишните срещи играеше като външен ляв краен нападател и типично крило, но Н’Зи показа, че може да чете играта в средата на терена и да бъде универсалния играч от когото Спартак има нужда.

Георги Мариянов също направи силен мач като дефанзивен халф и с чудесно позиционно чувство пресече няколко топки в средата на терена. Отличен синхрон в отсъствието на Ромеш Ивей показаха Наско Зехиров и Мехмед Сабри по десния фланг. Зехиров с набезите си загатна, че се връща към най-силните си години и времето, когато бе национален играч, а отляво вездесъщият капитан Виктор Митев като типичен ляв халф бек внася много острота, разнообразие и чудесни флангови центрирания със силния си ляв крак.

Тази мощ по крилата разгръща и безспорните голмайсторски умения на Ахмед Ахмедов, за когото Спартак се оказа рестарт на неговата кариера. Друг опитен играч, който също показва силните си страни, е Сашо Цветков. Отлична и безгрешна игра в защита, чудесно включвания от дълбочина, а синхронът му с Ангел Грънчов е на висота.

Определено тимът играе добре, освободено и рационално, но ритъмът в играта не трябва да се губи.

– вспорт.бг

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *