Енгибаров: Списъкът с треньори за Спартак е дълъг

Спортният директор на Спартак Енгибар Енгибаров изрази задоволство, че първия им съперник за турнира за Купата на България е Фратрия.

Естествено, за нас бе важно да играем срещу отбор от близка дестинация, пък и с оглед на това, че мачът може би ще е на 6-и септември, когато е почивен ден, мисля, че стане ще стане така един хубав мач, каза Енгибаров след тегленето на жребия пред камерата на Sportal.bg.

Той не е съгласен, че сезонът за Спартак не е започнал по най-добрия начин, тъй като са победили миналогодишния шампион.

Според Енги в момента „соколите“ изпитват някакви трудности в гостуванията, но смята, че това ще бъде коригирано с времето.

Относно раздялата с Валентин Илиев, директорът каза, че това е решение на ръководството.

Вальо Илиев е един добър млад и перспективен треньор, но знаете, че в тази професия винаги, когато няма желаните резултати, потърпевшия е треньорът. Дали Христо Янев е вариант за нов треньор? Честно, списъкът с треньори е много дълъг, но както знаете, имаме временен треньор в момента и решението на ръководството е да не взимаме прибързани мерки. Ще направим обстоен анализ на треньора и ще преценим кой е най-подходящия вариант за нас, добави бившият защитник.

Мисля, че имаме силите и потенциала да се завърнем в елита. В Б група обаче са играе малко по-различен футбол от efbet Лига. Така че мисля, че е въпрос на време футболистите да са пренастроят. Те видяха, че нещата в групата не стоят така лесно и трябва една пренастройка, трябва много повече борба и хъс, но мисля, че нещата ще се случат, завърши Енгибар Енгибаров.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *