Капитанът на Спартак: Има 3-4 отбора, с които трябва да се съобразяваме

Виктор Митев бе един от най-дейните на терена в мача на Спартак (Варна) срещу втория тим на ЦСКА 1948. Маневреният ляв бранител непрекъснато тормозеше отбраната на столичани и бе с основен принос за победата със 2:1.

Пред Sportal.bg капитанът на варненци говори за конкуренцията във Втора лига и атмосферата в отбора.

„Рано е да се каже от самото начало кои ще ни бъдат основните конкуренти за промоция в efbet Лига, но все пак бих могъл да кажа, че има три-четири отбора, с които трябва да се съобразяваме и за подценяване не трябва да говорим, защото във Втора лига тимовете винаги играят за победа, дават всичко от себе си на свой терен и могат да създадат трудности на всеки фаворит, което е доказано през годините във времето.

Мисля, че като открояващи се отбори ще бъдат Септември, които запазиха част от момчетата, а и по традиция разчитат на млади играчи от тяхната школа, Добруджа с една много добра селекция от опитни и може би Монтана, които няколко сезона са сред фаворитите, също стойностен отбор. Да не забравяме и ЦСКА 1948, когото победихме, показаха срещу нас добър футбол, въпреки че имат много млади играчи.

На практика ние се подсилихме с трима-четирима техни футболисти. Все пак с течение на мачовете ще се отделят 4-5 отбора, които ще гонят призовите места. Положителното е, че ние се изграждаме бързо като колектив и нов отбор още от началото на подготовката за Втора лига. Смея да твърдя, че имаме млади играчи с потенциал и смятам, че ще го покажат с течение на времето.

Ролята на нас, по-опитните, е да допринесем за добрата атмосфера в съблекалнята и смятам, че към настоящия момент нещата се получават и всичко върви добре. Повечето от играчите са ми познати, имат страхотни качества и е радващо, че в правилната посока. И нещо много важно – младите трябва да работят в една добра среда, която е осигурена в нашия клуб, не трябва да се стъписват или притесняват, най-вече от нас, защото ние с опит, подкрепа и съвет винаги ще им помагаме към заветната ни цел – завръщане в еfbet Лига“, завърши варненският капитан.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *