Коментар на Пламен Трендафилов: „Полетът на варненските „соколи“ започва от днес“

По всичко личи, че Спартак Варна иска да забрави колкото се може по-бързо злополучния първи сезон в efbet Лига след години на надежди за възкръсване на тима. Със сигурност полетът на варненските „соколи“ започва от днес. С ново ръководство, амбициозни млади треньори и желание за развитие на клуба във футболно отношение. Мащабната селекция днес е оправдана, имайки предвид факта, че клубът се раздели след края на изминалия сезон с една дузина играчи (най-вече чужденци) новопривлечените до този момент 11 нови играчи със сигурност ще зарадват най-вече тези привърженици, които си пожелаха да има присъствие на повече български футболисти.

С нетърпение спартаклийката чета от екзалтирани привърженици очакват отбора да се завърне от Трявна и да изиграе първия си мач на клубния стадион… Един нов отбор, който ще се гради върху опитните бойци Виктор Митев, Сашо Цветков, Румен Руменов и скъпата перла от Панама Ромей Ивейш. Изключително добър ход е фактът, че клубът не е забравил онези играчи, които имаха съществено значение за промоцията на отбора преди две години в Efbet лига. Младите Мехмед Сабри и Велислав Боев без причина бяха натирени от старото треньорско ръководство, но е хубаво, че клубът ги върна отново, за да развие потенциала им във Втора Лига.

Новият треньор на Спартак Вальо Илиев, направил преди години име с тима на ЦСКА и националния отбор, привлече футболисти, които добре познава и биха били идеалния вариант за прилаганите от него методи на работа. Млад треньор пое и дублиращия тим с нов начин на мислене и досег до сериозния европейски футбол. Добри и перспективни тенденции, които трябва да покажат желания резултат във времето, което по традиция е винаги ограничено в този забързан живот .

Все пак да не забравяме, че това, което се случва днес, няма нищо общо с онова, което се е случило преди години и десетилетия. Живеем в друго време, в което средствата определят жизнения стандарт, с друг начин на мислене, в плен на нови технологии и дигитален маркетинг, където компютрите вече определят профила на играчите и схемите на игра.. И да гадаем какво ще стане утре е доста несериозно.

В крайна сметка всички се стремят към съвършенство, но ако кажеш, че вече си го достигнал, едва ли някога ще го докоснеш. Затова е важно да изпитаме удоволствие от сегашния момент, който ни дава възможност да се докоснем да надеждата, че положителните промени в Спартак са залог за успехи!

– vsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *