Херо: Изпаднахме, защото не влязохме в схеми. Това бе последният ми мач във Варна

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо беше сериозно афектиран и разочарован въпреки победата на неговия тим с 1:0 над Септември София. Успехът обаче се оказа пиров, защото и двата тима изпадат официално от родния елит.

Херо сподели, че изпадат двата отбора, които са играли най-честен футбол.

„Изпадат двата отбора, които единствено от тази група играха честен футбол. За голямо съжаление в България всичко е така – обърнато с главата надолу. Двата отбора, които играха феърплей, изпадат. За съжаление в България, за да останеш и да спечелиш нещо, трябва да играеш футбол с нечестни средства. Това се доказа още веднъж. Нашият отбор не е загубил мач в плейофната група. Доказа, че има своите качества и възможности, но не влезе в схеми и за това изпада“.

„Може би стартът беше най-големият проблем. До 10-ия кръг този отбор имаше една точка. Вината трябва да търсим в себе си. В много срещи бяхме доминантни и не успяхме да вкараме. Играхме честен футбол. Не се срамувам от отбора, който направихме последните пет месеца. С изключение на мача с Берое, футболистите играха добър футбол“, продължи наставникът на Спартак.

„Искахме да завършим с победа, за да защитим нашата чест и честта на клуба. Направихме го. За мен това е последният мач. Договорът свършва. Нямам и предложения. Имах доста неща, които не приемах в управлението на клуба. Това ми е последният мач във Варна“, каза той.

„Един прекрасен собственик в лицето на Николов, но един клуб, в който още когато дойдох имаше бойкотиране. Имаше хора от ръководството, които не искаха да останем в Първа лига. Не искам да влизам в подробности“.

„Ако този отбор остане, Спартак Варна може като валяк да премине през Втора лига. Нямам идея как ще продължи моята кариера. Пак казвам благодаря на хората за всички. По друг начин можеха да се развият нещата, но не съм съгласен с някои неща в управлението“, каза още Димитър Димитров.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *