Васил Петров: Дори да изпаднем, бързо ще се върнем в елита! Просто ще се забави нашият план, а той е сериозен

„Срещата с Берое ще е много важна за нас. Всички имаме надежда, че Спартак ще успее да се спаси. Стискаме палци, защото надеждата умира последна. Всичко сме виждали във футбола. Трябва да направим каквото зависи от нас, а да става каквото ще”, каза директорът на ДЮШ на Спартак Вн и бивш треньор на тима Васил Петров пред „Мач Телеграф”. Той съпостави и отбора, с който започна сезона и този, който играе в момента.

“Има разлика в този състав сега и онзи в началото на сезона, когато бях треньор на отбора. Честно казано ние направихме много голям преход с футболисти от В група в Б и след това в А. Видя се, че нивото в Първа лига е съвсем различно. Малко беше като гръм от ясно небе за нас и бяхме стресирани от това. Със сигурност сега има по-класни футболисти. И тогава бяха класни, но може би преходът в началото ни се отрази. Стилът в играта беше друг. Сега отборът изглежда много по-стабилен и имаме добри футболисти. В началото на сезона не можехме да използваме един от най-добрите ни играчи – Ромейш Ивей. Моура също не играеше. След това нещата се промениха. Сега има доста повече опит в състава. За селекцията, която беше направена през лятото не искам да говоря. Избягвам да коментирам този въпрос. От една страна дадохме шанс на футболисти, които си го бяха заслужили. От друга очакванията ни са били други. Честно казано е направена грешка, но не искам да изпадам в подробности. Нормално беше да се вземат доста играчи през зимата, защото резултатите през есента не бяха добри. Промяната беше огромна. Подмени се целият отбор. От друга страна се видя, че трудно се гради отбор и колектив за няколко месеца. Надяваме се накрая резултатът за Спартак да е положителен, феновете заслужават да гледат любимия си отбор в елита. Дори да се стигне до изпадане в по-долното ниво, съм сигурен, че бързо ще се върнем в Първа лига. Стискам палци това да не се случи и да се спасим тази година. Мисля, че ще се забави просто нашият план, а той е сериозен”, продължи той.

„Ние работим в екип за благото на клуба. Гледаме да вървим напред организационно. Трудното начало на сезона и слабите резултати се отразиха. След това и настроението и нагласата бяха различни. Във футбола винаги има напрежение. Трябва характер и да се противодейства на това нещо. Аз мога да бъда само благодарен на феновете и на клуба. Дал съм всичко от себе си. Усещам подкрепата от феновете, както и от клуба. Те ме поканиха да продължа работа в Спартак, а това говори достатъчно. Те ме уважават и аз тях също”, завърши Петров.

– kotasport.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *