Коментар от НостраБет: Никой не може да отписва Спартак Варна

След последната домакинска загуба на Спартак Варна и поредицата от колкото странни, толкова и очаквани резултати на преките му конкуренти за оцеляване, положението на варненските „соколи“ стана по-тежко, но не и невъзможно. Мнозина футболни хора от другите части на страната, някои от които са запознати с тънките комбини и „въртележки“ в родния елит, вече доволно протриват ръце и казват: Ей, тези от Спартак, отиват курбан.

Нека обаче изчакат малко и да не слагат каруцата пред коня, тъй като Спартак разполага с богатство, което другите поне пет отбора преди него нямат. Това е публиката, която няма да изостави Димитър Димитров и неговите момчета в жестоките битки, които предстоят и въпреки дежурните и неизменни за тази фаза в първенството удари под кръста.

Спартак играе честно, Спарак видимо прогресира игрово и ако сега му липсват голове и точки, те няма как да не дойдат, стига да продължи да играе правилно и да създава редовно положения за гол. Програмата в оставащите седем кръга от редовния сезон на тима на Херо може и да е убийствена, но във футбола се знае, че програмата е и такава, каквато си я направиш. Да не забравяме също, че след това предстоят и още пет мача в плейофите.

Така че никой не може да отписва Спартак, най-малкото, защото той ще се бори до последния си дъх, и докато има теоретични шансове. Ако Господ обаче не го погледне, няма да има драми, нито ще е редно да се правят трагедии, тъй като Спартак има най-важното – изрядно финансиране, перфектна инфраструктура, завършен стадион и база и солидна фенска маса. Всичко това ще му позволи да продължи да функционира безотказно като модерен клуб и ако е писано този сезон да не успее да компенсира изпуснатото в първите кръгове от есента, това най-много да отклони Спартак само за една година от амбициозния проект на Павлин Николов. Нищо повече, защото клубът вече е поел по верния път и няма кой да го спре да върви по него.

Източник: https://nostrabet.com/novini/nikoj-ne-mozhe-da-otpisva-spartak-varna/?fbclid=IwAR2x9yrzuEJ20FVKBwygVGemUqZLMLYyUh1Oga9BLlS3IZ-FAu2BMTpvku0

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *