Коментар на Недко Петров: Спартак изгуби 2 точки, но и равният е приемлив резултат

В първото си пролетно гостуване Спартак изгуби две точки, тъй като през по-голямата част откровено превъзхождаше Хебър, а през останалото по-малко време играта бе равностойна.

Като цяло обаче „соколите“ имаха превес във всички компонентина играта, но не успяха да вкарат гол, тъй като новите им атакуващи футболисти бъркаха както в последния пас, така и в завършващия удар. Не че Спартак създаде много положения, но създаде достатъчно такива, за да стигне до победата, която щеше да му приляга.

Точка на спора пропусна да сложи към края и най-качественото попълнение на гостите Лерой Микелс, който сътвори най-футболния момент на терена с невероятния си индивидуален рейд. Офанзивният халф премина елегантно между трима, но след ниския му диагонален шут топката не пожела да влезе във вратата и се отби от лявата странична греда.

Учудващо беше също, че варненци получиха право да изпълнят една дузина корнери, но центриранията им не се получаваха и не отиваха в опасните зони.

Ако не друго обаче, поне започва да се вижда почерка на Херо. Спартак имаше ясен план и играчите знаеха какво да правят на терена във всеки един момент. Те бяха по-активни от самото начало, притискаха съперника, установиха контрол върху топката и контролираха мача.

Като за втори пролетен двубой това са добри сигнали, тъй като в първия Спартак не бе надигран от шампиона, а днес доминираше над пряк опонент за оцеляване.

Разбира се, настройката на тези фенове, които подкрепиха своя Спартак и в Пазарджик, като и на онези пред синия екран, беше за победа, но и равният също ще се окаже приемлив резултат, ако бъде последван от задължителните три точки срещу врачани в събота на стадион „Спартак“.

Недко Петров, petel.bg

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *