Пет причини Спартак Варна да се спаси

Варненският Спартак влиза уверен в пролетния дял на първенството, тъй като успя да награди през зимната пауза.

„Соколите“ привлякоха повече от цял отбор стойностни попълнения и проведоха пълноценна зимна подготовка, като специалистите са категорични, че Спартак ще постигне единствената си цел и ще продължи да играе при майсторите и през следващия сезон.

Преки конкуренти на варненци в битката за спасение ще бъдат Хебър, Пирин, Септември и Ботев Враца, но обективно погледното, съществуват поне пет причини, поради които „соколите“ ще се спасят:

1. Присъствието на доказан и успешен треньор в лицето на Димитър Димитров-Херо. Той е направил три наши тима шампиони, печелил е и Купата на страната и медали, а със свои отбори е участвал и в Европа, като е изиграл паметни мачове. Сега за първи път обаче ще му се наложи да помага на своите подопечни да оцеляват, което все пак си е предизвикателство.

2. Качеството на футболистите и равностойната пейка, с които Спартак доминира над основните си опоненти.

3. Удобната програма до края на редовния сезон. Спартаклии ще приемат на терена си четири от петте си съперника в последната шестица – Ботев Враца, Берое, Септември и Пирин.

4. Финансовата мощ, с която „соколите“ също са над другите си четири опонента, и която дава от една страна спокойствие, а от друга възможност да играят за по-високи стимули от съперниците.

5. Не на последно място фантастичната публика на „соколите“, с която те превъзхождат основните си противници. У дома феновете на Спартак винаги са 12-ият играч на своите, а на стадионите извън Варна също са гласовити и темпераментни на трибуните, и правят така, че спартаклии да се чувстват като у дома си.

Източник: https://nostrabet.com/novini/pet-prichini-spartak-varna-da-se-spasi/

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *