Херо: Лудогорец не ни познава и може да ги изненадаме, условията в момента не са нормални

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо даде пресконференция преди шампионатния мач срещу Лудогорец в събота. Той засегна и въпроса с по-ранното започване на шампионата.

„Времето беше добре. Доволен съм от подготовката – условия и контролни срещи. Това, което искахме да направим го направихме. Действително, ако бяхме играли по-късно с Лудогорец, щяхме да сме по-стиковани. Лудогорец превишава като класи всички отбори. Шансове винаги има. Ние ще се опитаме да вземем това, което можем. Лудогорец не познава нашия отбор и качествата на нашите играчи, може и да ги изнанадаме“, каза Димитров.

„Имаме нужда от нови играчи на 1-2 позиции, но не искам да коментирам. В основни линии това е състава, с който започваме първенството. Всички ще бъдат готови за този мач. Това се отнася и за Белусов, който чакаше български паспорт. Имахме нужда от още 1 седмица за подготовка, но първенството започва на 11-ти“, допълни той.

„Мисля, че трябва да се развиваме във всички линии. Направихме селекция за цял отбор. Имахме идея да вдигнем класата. Ако сега започваше първенството Спартак нямаше да е на тази позиция. Идеята бе да комплектоваме балансиран състав и сега трябва да наваксваме в определени срещи. Ние сме се опитали да променим с потенциала. Класата е доста по-различна от есента. Тази селекция е правена от целия щаб и се надявам този потенциал да покаже своите качества. Каквото и да говорим сега, важни са резултатите“, заяви още Димитров.

„Няма как да не следя конкуренцията. Интересувам се от всичко, което се случва в другите отбори. Смятам, че всички се опитват да усилват потенциала и борбата ще бъде най-тежка. Знам в каква позиция се намираме. Приел съм, че трябва да направим всичко възможно. Оптимист съм. Потенциалът, с който имаме, ще ни помогне да излезем от тази ситуация. Надявам се да има силни характери, защото трябва да вземем всичко от някои мачове“, каза още той.

„Времето ще е голяма пречка за футбола. Винаги искам нещата да са перфектни, за да може отборите да играят футбол. Привърженик съм на това да започваме по-късно. Условията в момента са ненормални. В това отношение моето мнение не се различава от това на колегите“, завърши Димитър Димитров.

– dsport.bg

 

Александър Цветков: Вярвам, че ще се спасим

Новото попълнение на Спартак Варна – Александър Цветков, говори на пресконференция преди мача с Лудогорец от първия пролетен кръг на първенството. Той изрази увереност, че отборът ще изпълни целта си – да се спаси.

„Вярваме, че ще постигнем поставената пред нас цел, че ще се спасим. Ако не вярвахме защо сме се събрали изобщо. Вярваме, че нещата ще се получат”,  коментира Александър Цветков. Футболистът каза още, че независимо, че в отбора има много нови хора и той е един от тях, са успяли да се сприателят. „Колективът е на едно доста добро ниво, бих казал. Аз лично се чувствам добре. В България не е трудно да се климатизираш бързо в друг отбор”, коментира Цветков.

– gong.bg / снимка: гонг.бг

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *