Херо: Много приятели казват, че имам „мисия невъзможна“ в Спартак, но аз не мисля така

Наставникът на Спартак (Варна) Димитър Димитров даде интервю пред Sportal.bg в Алания, където „соколите“ са на подготвителен лагер. Херо каза, че е оптимист относно спасението на варненския отбор, който се намира на последното място във временното класиране на efbet Лига.

„Чакаме един футболист, с когото имаме предварителен договор. Чакаме да се решат визовите проблеми, за да може по-бързо да пристигне при нас. И може би още един човек ще дойде на проби до края на лагера. Времето е изключително малко, за да се изгради някакъв стил, но все пак ще опитаме това нещо да го направим. Знам, че задачата е доста трудна и тежка, но имаме оптимизъм. Не е тайна, че ще ни бъде трудно, много са важни първите мачове – след домакинството на Лудогорец имаме мачове с Хебър и Ботев (Враца), много ще зависи от първите три мача.

Няма как да не ми е тъжно от това, което се случва с футбола с Бургас. Даже го чувствам като обида това състояние, което е в момента бургаският футбол. Не е нормално футболът в такъв град като Бургас, с такива традиции, да е в това състояние. Наистина е обидно. Битката за титлата? Давам известни предпочитания за Лудогорец – според мен имат по-силни индивидуалности и имат по-изграден стил. В ЦСКА влязоха много футболисти, нямат този стил. Много от срещите ЦСКА ги спечели с доза късмет и след статични положения.

Свършеното от Младен Кръстаич е позитивно – налагането на млади футболисти. Българите сме хора на двете крайности. Трябва да сме малко по-позитивни и да дадем повече възможност на този човек да покаже своя потенциал. Може би съжалявам, че бях за кратко начело на националния отбор. Тогава обаче съм се чувствал съвсем различно, бях млад – на 38 години, когато започнах в националния отбор. Имах нужда от ежедневна работа, може би това беше причината да се хвана с клубен отбор. Освен това имах няколко предложения от Левски, но поради една или друга причина не се получаваше, не бях свободен тогава, разбира се. И мислех, че това едва ли не ще е последният шанс да отида в този отбор, който наистина харесвам. Това беше причината, но сега с времето правя оценка, че може би това е една от грешките ми. Първият ми мач беше срещу Англия, имаше огромни притеснения у мен – дали няма да ни скъсат мрежата, но се представихме достойно.

Като гледам отборите в „А“ група, на повечето треньори съм бил треньор, ха, явно годинките си казват своето. Мъри Стоилов е един от най-добрите треньори, това е безспорно. Очаквам Левски да играе през пролетта по-успешно. Смятам, че с привличането на бразилския централен нападател може би ще се реши проблемът им с реализацията на голове. Левски ще бъде много по-добър през втория полусезон, ще имат много по-добра сработка.

Според мен най-големият проблем в българския футбол е работата в школите. Там смятам, че отстъпваме много на водещите футболни сили. Може би тренировките са крайно недостатъчни – по един час на ден. Знаете, че едно време имаше спортни училища, децата се занимаваха изключително много с футбол. Другият въпрос е качеството вече на самите треньори в школите, условията на работа. Много мои приятели казаха, че в Спартак имам „мисия невъзможна“, но аз не съм на същото мнение“, заяви Димитър Димитров.

– sportal.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *