Херо: Всеки мач за Спартак ще е финал

„Всеки мач за Спартак напролет ще бъде финал. Ако не вярвах обаче, че отборът ще се спаси, нямаше да съм тук. Първата ни стъпка е да спасим Спартак в следващите шест месеца“. Това заяви Димитър Димитров-Херо при представянето му като нов старши треньор на „соколите“.

Както се очакваше, негови помощници ще бъдат Тодор Киселичков и Георги Чиликов. Евгени Русев остава треньор на вратарите, а Георги Иванов-Геша – главен мениджър.

Ето какво още каза Херо:
„Реших да поема Спартак благодарение на отношението, което показаха към мен Павлин Николов и Асен Миланов. Моето идване се забави по лични причини, но в крайна сметка изпълних обещанието си и съм тук.

Това, което видях отборът да играе при Киселичков, е правилното, но трябва да направим сериозна и качествена селекция, за да могат новите футболисти да вдигнат класата и нивото на Спартак. Искам той да е коренно различен отбор напролет, да играе още по-атакуващо и агресивно, и да не отстъпва на отборите, които са преди него в класирането. На седем точки сме под чертата, но ще направя всичко по силите си Спартак да се спаси.

Реших да дойда също тук, тъй като Спартак е отбор с богата визитка и традиции и съм впечатлен от поведението на феновете на клуба както на мачовете у дома, така и на чужд терен.

Обичам да работя с български футболисти, но когато у нас не виждам такива, които могат да ни свършат работа, е нормално да се насочим към чужденци. В зимната ни селекция ще има както българи, така и легионери. Имена обаче ще съобщим когато всичко е 100 процента сигурно. Иначе вече отдавна работим по селекцията. Ще преценим с кои играчи да се разделим, когато видим какви нови попълнения сме успели да вземем.

За първи път поемам отбор, който е на такова място в класирането, но ще дам всичко от себе си да успея да постигна целите на клуба. Естествено, че ще разчитам на млади футболисти от школата, но това ще стане на по-късен етап, тъй като в следващите шест месеца целта е само една – Спартак да се спаси, а аз вярвам, че ще се спаси“, каза Димитров

– petel.bg

 

Димитър Димитров: Няма да позволя на съдиите да се подиграват със Спартак

Новият треньор на Спартак Димитър Дмиитров гарантира, че няма да промени своето поведение край тъчлинията и ще продължи да реагира емоционално ако види съдийска несправедливост срещу тима си.

„Няма да позволя на съдиите да се подиграват със Спартак. В миналото също беше така с отборите, на които съм бил треньор. Още в третата минута видя ли, че съдията не е прав веднага реагирам.

Преди 11 години, когато се лекувах от сериозен здравословен проблем в Австрия, професорът ми каза, че трябва да се откажа от футбола заради емоциите и напрежението. Аз му отговорих, че ако е решил да ме убива може да го направи, но с футбола не мога да спра. След това промених собствения си мироглед, промених и много свои идеи в живота, но емоциите не успях да променя. Те са в мен и такъв ще остане и занапред“, каза Херо.

– petel.bg

 

Спартак ще е на лагер в Анталия през януари

Футболистите на Спартак ще имат разпускащи тренировки до 14 декември, когато излизат в зимна ваканция. Първата тренировка от зимната подготовка е насрочена за 4 януари 2023 г., когато играчите ще преминат и медицински изследвания. От 4 до 18 януари „соколите“ ще се готвят у дома като ще изиграят две контролни срещи – на 14-ти с Локомотив (Горна Оряховица) и на 18-ти с Добруджа. От 19 януари до 3 февруари отборът ще е на лагер в турския курорт Анталия, където ще изиграе четири проверки, а съперниците в тях в момента се уточняват.

Съсобственикът на Спартак Павлин Николов призна, че контактите им с Димитър Димитров-Херо са били от август, като до този момент треньорът е помагал, без да му се плаща, със селекцията и други съвети по футболни въпроси. „Херо правеше всичко това безплатно и се радвам, че успяхме да го привлечем като старши треньор. Знаете, че имаме амбициозен проект и неслучайно инвестираме толкова милиони в инфраструктура и клубна база. Първата и основна цел на този етап обаче е Спартак да се спаси, а после ще следваме стъпка по стъпка нашия план“, заяви Николов.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *