Коментар на Недко Петров: Киселичков показа в Спартак защо треньорът е силната фигура

Само за десет мача в Спартак Тодор Киселичков преобрази отбора и показа нагледно защо треньорът е силната фигура в един клуб. Защото и на други места има кадърни специалисти, но често те стават жертва заради вмешателство в работата им, основно от тези, които дават парите, и не успяват да постигнат това, към което се стремят и е по силите им.

При „соколите“ Киселичков получи цялата спортно-техническа власт и уникалната възможност сам да взема всички решения за тренировъчния процес, избор на групата, редене на титулярен състав, смени в хода на мачовете и стратегии за срещите.

Как се справя той, „говорят“ убедително цифрите, и в Спартак само могат да съжаляват, че не поканиха Тодор по-рано.

Докато след първата седем мача Спартак имаше само една точка и голова разлика 2:17, с Киселичков начело в следващите 10 двубоя тимът взе 7 точки при голово съотношение 11:18. Очевидно е, че под ръководството на бургаския наставник отборът не само стабилизира играта си и подобри играта си, но и има по-добри показатели във всяко едно отношение.

В момента Спартак е с по-резултатна атака от два от петте тима преди него, а за да има все още най-слабата защита, това се дължи на двете загуби с по 0:5 в първите четири кръга, когато варненци разхождаха фланелките на терена.

И още нещо, което не е маловажно. Спартак заедно с Хебър от отборите в последната шестица, взе най-много точки от срещите със съперници в първата шестица и втората осмица. При това „соколите“ не загубиха в три двубоя поред от петия, шестия и седмия, завършвайки 0:0 с Черно море на свой терен и по 2:2 със Славия в София и Левски у дома. Преди това пък победиха Ботев (Пловдив) с 3:2. Със същия актив са и пазарджиклии, но те изгубиха от „моряците“, „белите“ и „сините“, а двата им успеха са срещу осмия Локо (Сф) с 3:2 и десетия Ботев (Пд) – 1:0.

Тук е редно и да напомним, че при минималните загуби срещу столичния Локо в София и съименника му от Пловдив във Варна, Спартак бе жестоко порязан от съдиите и ВАР, и лишен от спечелването на точки.

– Недко Петров, petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *