Николай Ишков: Ако Херо дойде, Спартак ще се спаси!

Бившият собственик на Спартак Вн – Николай Ишков – коментира дербито между „соколите“ и Черно море през уикенда. Той заяви, че се вижда как отборът върви в правилна посока, но трябва още много работа.

„Според мен това 0:0 е напълно логичен и закономерен резултат заради емоционалния заряд и липсата на такова дерби от 13 години. И двата отбора не искаха да загубят и по някакъв начин това беше венец на усилията на двата клуба. Естествено всеки си имаше своите шансове, но да говорим кой е бил по-класен е въпрос на интерпретации. За мен равният резултат е един отличен завършек на този мач. Хубаво впечатление ми направи това, че се опитаха и двата отбора в духа на феърплея да проведат това дерби. Първото полувреме дори нямаше жълти картони. По мое време бяха по друг начин нещата и по-агресивно настроени. Имаше доста картони, бил съм свидетел на какви ли не мачове, когато бях президент на Спартак. И тогава имаше едно известно прекъсване в рамките на 5 години, когато беше обратното. Ние бяхме в А група, а Черно море – не. Това са нещата от историята.

Двете агитки се постараха да няма излишни страсти, каквито имаше на мача на вторите отбори. Щеше да бъде грозно, ако имаше неприятни сцени. Дербитата във Варна трябва да бъдат под знака на празника и добрите отношения между двата отбора. Да, всеки си гони клубните интереси и си има пристрастията, но всичко трябва да бъде подчинено в името на спорта. И това се получи. Имаше много хора и футболна атмосфера, а какво по-хубаво от това. Колкото повече такива срещи има, толкова по-добре за футбола в България“, започна той пред „Мач Телеграф“.

…..Колкото до проблемите на Спартак, те са много и трябва да се решават в движение. Въпреки всичко в последните няколко мача се вижда друго лице и облик, което малко или много е посока, която трябва да се следва. Трябва прекалено много да се надгражда, за да се стигне до целта, а именно оставане в Първа лига. Имаше мачове в които трябваше да спечелят трите точки. Например този с Локомотив София, според мен можеше да се поздравят с успеха, но нямаха късмет, а и някои футболисти още не са толкова зрели и им липсва опит. Допуснаха поражение и от Хебър. Мартин Тошев пропусна от дузпа, уцелиха и две греди и тази среща незаслужено я загубиха“, заяви Ишков.

„Важно е отборът на Спартак да е добре финансиран. Ако това, което се говори за Димитър Димитров – Херо, стане реалност от Нова година, вече мога да твърдя смело, че клубът може да защити позицията си в Първа лига. Херо е утвърден специалист и едва ли ще отиде в един отбор, който задачата му да е да се раздели с първенството и да изпадне“, завърши той.

– kotasport.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *