Боян Илиев: Надявам се Спартак да победи в дербито на Варна

Боян Илиев играе за Спартак при последната победа на тима в дербито на Варна. Боцето извежда своя роден клуб с капитанската лента на 19 май 2007 година срещу Черно море на стадион „Спартак“ и по-късно „соколите“ печелят с 2:0. Техен треньор тогава е Георги Иванов-Геша, който в момента е главен мениджър на Спартак.

Помня, че тряваше да бием на всяка цена, за да оцеелем в елита, и закономерно шефовете вдигнаха премиите. Но никой тогава не е мислил за пари, мислехме само как да си свършим по най-добрия начин работата и да зарадваме нашата публика. За съперникът мачът беше единствено за чест, тъй като доиграваше сезона. Те имаха силни и опитни изпълнители, начело с Александър Томаш. В крайна сметка обаче успяхме да спечелим след голове в двете полувремена на Дениран Ортега и Дарин Тодоров, заяви за „Петел“ Боян.

Загубата води до състресения при „моряците“. Президентът Красен Кралев и целият УС, в който е и легендата Божил Колев, подават оставки. Същото прави и Ясен Петров, и неговият помощник Никола Спасов, Вечна му памет, поема тима и започва да пише своята приказка на „Тича“.

В тези дербита моментното състояние не е определящо, а и невинаги отборът, който се намира в по-добра форма печели. Надявам се, разбира се, в събота моят Спартак да победи. Важно ще бъде обаче момчетата да не се пренавият. Те трябва да останат спокойни и уверени, и да изиграят срещата с бистри глави и горещи сърца, тъй като това дерби се печели с психика и характер, каза още Илиев.

Много бих искал съвсем скоро и Спартак, подобно на Черно море, да има повече свои юноши в състава. Когато са варненци, особено в тези срещи те могат да предават настройката и духа на останалите, защото най-добре знаят какво значи дерби на Варна и как се защитава каузата на клуба в тази битка, завърши Боян Илиев.

– Недко Петров, petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *