Коментар на Недко Петров: Тази победа на Спартак идва точно навреме

Първата победа на Спартак ще позволи на варненския тим да съкрати изоставането от няколко отбори пред него, ще свали напрежението и ще вдъхне самочувствие на „соколите“.

Тази победа идва точно навреме, тъй като в следващите две седмици предстои пауза в eлита и спартаклии получават повече време в една спокойна атмосфера и с настроение в тренировките и евентуалната контрола, която ще изиграят, да отстранят допуснати слабости и грешки.

И не на последно място, Спартак ще отиде по-уверен за първия си двубой след подновяването на първенството – гостуване на съперник от неговата черга, какъвто е Септември, и на стадион, на който варненци ще имат превъзходство на трибуните.

Срещу пловдивския Ботев тимът на Спартак страда, но си заслужи трите точки. Заслужи ги с пълно себераздаване, максимално влагане, тактически правилна и дисциплинирана игра и колективни усилия. И най-вече с отбелязаните три гола, нещо, което никой извън първата шестица не е постигнал досега срещу Ботев. Вярно е, че Спартак имаше и късмет, но нали късметът спохожда този, който ги търси.

След неудачите на старта Спартак трябваше по най-бързия начин да намери точния треньор и правилните играчи, и съдейки по последните четири срещи, най-вероятно е тръгнал по верния път. Особено що се отнася до Божидар Васев и последните нови попълнения Здравко Димитров и Румен Руменов, а към тях прибавям и Ивеш Ромеей, който дълго чака да получи състезателни права.

От днес в тази графа попада и Емануел Моура. Бразилецът впечатли при изнасянето на топката и грамотните действия в ариергарда и два пъти се оказа последна преграда след два сериозни удара на гостите, при които отклони в корнер отиващата застрашително към вратата топката.

Днес Спартак си свърши работата по най-добрия начин и ако занапред продължи да надгражда, не би трябвало да трепери както досега, тъй като се вижда, че Пирин, Ботев (Враца), Хебър и Септември нито са страшилища, нито извънземни, а още по-малко пък непобедими. Така че Спартак е зависим от самия себе си и единствено неговото представяне ще е критерий за бъдещето му при майсторите.

– Недко Петров, petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *