Коментар на Недко Петров: Крайно време е да се заговори за отбора на Спартак

Крайно време е вече футболните хора да започнат да свързват Спартак с неговия отбор. Защото от началото на сезона в елита всичко хубаво в Спартак не се случва на терена. Футболното общество разбра, че Спартак вече има модерна база, има и модерен стадион с осветление и невероятна публика, а един от легендарните специалисти в България може да му стане треньор в близко време.

Дотук добре, това безспорно е добра реклама за клуба. Но основното все пак е как се справя представителният тим, а до този момент той разочарова. „Соколите“ заемат последно място, нямат победа в десет мача, в които записаха равен и девет поражения, имат най-слабата защита и второто най-слабо нападение, поставиха и негативен рекорд за поредни срещи без победа при майсторите.

Хубавото обаче във футбола е, че най-важния мач е следващият. Така че в петък Спартак получава пореден шанс да покаже, че заслужава да играе в първия ешелон. Тимът излиза в своя храм срещу съперник, който преодоля кошмарния старт и е във възход, но спартаклии вече няма какво да губят, а и в исторически план играят успешно срещу Ботев (Пловдив).

Никой не иска от Спартак да се превърне в онзи Спартак на Жиката и Доктора, когато гостите вече бяха загубили, приближавайки Девня. А и никой не би трябвало да има такиви очаквания с оглед на реалността. Но Спартак е длъжен занапред да показва по-съдържателни продукции, да е продуктивен и доколкото е възможно печеливш, за да се говори пак за ОТБОРА на Спартак, а не за това, което става около Спартак.

– Недко Петров, petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *