Коментар на Недко Петров: Киселичков, не бъди дипломат!

Двубоят Берое – Спартак бе предрешен с изгонването на Проспер Менди в 3-ата минута, което рано остави гостите с десет души на терена. След мача треньорът на „соколите“ се изказа като дипломат за това положение, при което Станислав Тодоров веднага показа директен червен картон на бранителя, който при извършването на фаула срещу Фуртадо бе последен човек в защитата.

„Според мен този червен картон повлия изключително много. Не мога да коментирам ситуацията, но и не искам да я коментирам – най-много да ме вкарат в затвора“, каза Тодор Киселичков. От неговото изявление със сигурност се подразбира едно нещо – несъгласие с решението на съдията. Така и не става ясно обаче каква е позицията на Киселичков – дали е трябвало да бъде показан жълт картон на Менди или изобщо не е имало нарушение.

В случая обаче нямаше нужда Киселичков да бъде деликатен, за да избегне санкция за критика срещу рефер. Няма нищо страшно, а дори е и почтено и мъжко, всеки треньор да каже ясно и точно какво мисли за дадена ситуация на терена. Не бива и да има страх да се изразяват мнения за съдийски отсъждания, след като играчи и треньори постоянно търпят критики за слабости и грешки на терена – спортно-технически, стратегически и други.

Съдиите, макар и да са обслужващ персонал в един мач, не са депутати, за да имат имунитет, нито са недосегаеми, така че всеки наставник или футболист е в правото си да коментира техни решения.

Иначе към играта на Спартак под Аязмото не може да имаме претенции, след като цял мач игра с човек по-малко. Въпреки това „соколите“ се бориха и се раздадоха, хубаво е също, че Здравко Димитров се отпуши и заедно с Ивей Ромееш и Румен Руменов от мач на мач загатват, че могат да се превърнат в лидери на Спартак и да го водят нагоре.

– Недко Петров, petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *