Коментар на Недко Петров: Спартак държи силен коз за успехи

Това ръководство на Спартак в лицето на Павлин Николов и Асен Миланов вече влезе в историята, тъй като по време на тяхното управление двамата сбъднаха мечтата на поколения спартаклии клубният стадион и базата да са в изцяло завършен вид.

Сега Спартак разполага едновременно с приятно изглеждащо съоръжение с електрическо осветление и база с три прекрасни терена – два с изкуствено тревно покритие и един с естествено.

Така че това, че никой не заби един пирон на „Локомотив“ с години, а теренът на „коритото“ се кърпеше и по трибуните храстите наподобяваха на джунгла, е само един неприятен спомен, който остава в миналото.

Тук е редно да отворим скоба и да напомним, че заслугата да се извърши основния ремонт на стадион „Спартак“ с държавни и общински средства, е на предишното ръководство и феновете, които се пребориха имотите на клуба да бъдат върнати. Но пък сегашните ръководители поставиха черешката на тортата – осветлението, със свои средства. Редно е да припомним също, че реновирането на „Локомотив“ се извърши съвместно от ръководството на клуба и общината, но в крайна сметка се случи.

Докато съсобствениците привеждаха стадиона и базата във вида, в който те трябва да изглеждат, те продължиха да инвестират и в отбора. Да, на този етап резултатите и играта на спартаклии не са такива, каквито се искат на шефове и фенове, но Спартак държи силен коз за бъдещи успехи и той се нарича Павлин Николов. Или по-точно Павлин Николов и неговият финасов ресурс, който ще позволи да се привлекат нужните нови играчи и подходящия треньор, за да заиграе Спартак печелившо.

Дошъл преди 15 месеца при „соколите“ по покана на тогавашния собственик Асен Миланов, който еднолично издържаше клуба, Павлин Николов показа, че е приел Спартак както за лична кауза, така и откъм финансиране в инфраструктура, организационно и спортно-техническо отношение.

Така че бъдете убедени, че ако тези нови 15 попълнения до момента не допринасят за постигане на желаните резултати, до февруари те може да минат 30, но Павлин Николов няма да се спре в стремежа да води Спартак нагоре. Защото знае, че когато работиш правилно и със страст, и си отдаден на това, което правиш, усилията рано или късно се възнаграждават, колкото и футболът да е нелогична игра понякога.

На първо време целите са за стабилно присъствие на „соколите“ в групата на майсторите, а после стъпка по стъпка бизнесменът ще следва своя тригодишен амбициозен проект, който вече е обявил пред фенове.

– Недко Петров, petel.bg


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *