Коментар на Недко Петров: Такъв Спартак всеки иска да вижда

Срещу Хебър отборът на Спартак изигра най-силния си мач от началото на сезона и подобна загуба е мъчителна, тъй като е несправедлива и незаслужена. Този мач обаче за пореден път показа, че футболът много често е нелогична и странна игра, и невинаги по-добрият на терена излиза краен победител.

А по-добрият днес очевадно бе Спартак, но тотален малшанс пред гола и липса на късмет в завършващия удар го лиши от точки, които с оглед на многобройните създадени положения и доминацията му след почивката, щяха да му прилягат.

Да, Господ не бе спартаклия, но треньорът и играчите в никакъв случай не бива да се срамуват. Освен че „соколите“ показаха най-привлекателната си продукция, те създадоха и толкова ситуации за гол, колкото общо нямаха в първите четири мача.

Варненци отправиха над 20 удара, но изпуснаха много, изпуснаха и дузпа. По-важно е обаче, че особено в края на първото полувреме и почти през цялото второ, с изключение на няколко минути след гола на Хебър, когато напрежението скова спартаклии, те показаха, че могат да надиграват съперник от тяхната черга и да практикуват скоростен и комбинативен футбол.

Ако Спартак играе винаги така и вдигне още игровото си ниво, а и след като влязат тримата нови, от които се очакват да вдигнат отборната класа, би следвало да започне да печели и точки. Независимо срещу кой съперник и на кой стадион.

Днес се видя, че няма нищо страшно, когато се стремиш да действаш тактически правилно, да имаш контрола върху топката и идеята в граденето на атаките. Липсваше само гола, но ако Спартак създава редовно голови положения, няма как головете да не влизат и точките да не дойдат.

– Недко Петров, petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.