Васил Петров: На първо време трябва да се утвърдим в елита

След 13 години Спартак Варна се завърна в Първа лига. Феновете на соколите са зажаднели за футбол с марка „елит“ и се надяват, че тимът най-после ще е поел верния курс. За амбициите и плановете, „Тема Спорт“ потърси за мнение старши треньора Васил Петров, който е част от Спартак още от Трета лига.

Г-н Петров, как е отборът след началото на подготовката и най-вече какво е физическото ниво на Спартак Варна след трите изиграни контроли досега?

– Доста контрастно вървят нещата. В първия спаринг с ЦСКА 1948 (0:5) бяхме много уморени и тежки. След това срещу Славия (2:1) беше точно обратното. Намалихме интензивността на тренировките, за да може да сме по-свежи и това си каза думата. После с Ботев Враца (0:3) отново имахме по-тежък период. Но, каквото и да кажа е нужно време за сработка.

Все още е рано, но може ли да направите вече някакво сравнение между Втора лига и елита, след като вече играхте три контроли срещу тимове от Първа лига?

– Нивото е съвсем различно, както и динамиката. Футболът е доста по-бърз. Със сигурност обликът на отбора ще е съвсем различен. Сега сме в такъв период, че това още не може да си проличи. Футболистите все още са уморени, натоварванията са тежки. Надявам се за първия официален мач със Славия да са на нужното ниво.

Привлякохте доста нови попълнения до момента…

– Отборът ще бъде съвсем различен спрямо този във Втора лига и това е нормален процес. Новите трябва бързо да се сработят и адаптират. Ще сме различни и чисто игрово, и тактически. Работим още върху селекцията.

Какви са амбициите ви и тези на Спартак?

– На първо време трябва да се утвърдим в елита. Да изградим отбора и да радваме феновете. Нещата трябва да следват едно след друго, естествения си ред.

Финансово и организационно как са нещата в клуба?

– Финансово сме стабилни. Всичко, което е начертано и се изисква гледаме да го свършим. Ръководството прави всичко възможно да подобрява постоянно базата. Градят се терени за първия тим и школата, прави се и стадионът.

Излезе програмата за първите четири кръга по дни и часове. Първите два домакинства на Спартак са в ранния час – 18:30. Означава ли това, че ще домакинствате във Варна?

– Правим всичко възможно да се справим с осветлението. Откъм срокове не мога да кажа. Надявам се да има компромис за един, два мача. Ако се вижда, че не работим, че не се стараем, че няма надежда да оправим осветлението, тогава да, може да играем в Разград. Но като се вижда, че е въпрос на време, че се работи на максимума, мисля че компромисът е най-логичното нещо. Все пак всичко се прави за феновете. Те заслужават и футболът е за тях. Ще стане истински празник срещу Славия, макар че мачът е в понеделник, но поне ще е във Варна, а няма да се пътува до Разград, което би притъпило нещата. Феновете чакат това завръщане от доста време.

– sportal.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *