Димитър Трендафилов: Дебютът на Спартак II (Варна) в мъжкия футбол е успешен

Облекчение завладя Спартак (Варна) преди година. „Соколите“ се завърнаха в професионалния футбол. Еуфория нямаше, все пак става въпрос за отбор от топ 10 на елитния български футбол. На никой в клуба тогава не му беше до почивка на плажа. Онзи период беше време за правилни важни решения и прецизни действия. И ето, че дойде време за равносметка. Стартирайки като новак във Втора лига, Спартак (Варна) си извоюва място в елитната Efbet Лига. Паралелно с подвизите на отбора, воден от Васил Петров, безкомпромисни битки в Североизточната Трета лига водеше и втория тим на варненския клуб – Спартак II. Юношеската формация (момчета на възраст от 16 до 19 години) на треньора Димитър Трендафилов финишира на седмо място. Някогашният голмайстор коментира пред Sportal.bg представянето на поверената му млада селекция.

„Изминалият сезон беше дебют в мъжкия футбол за всички момчета в отбора, като изключението е капитана ни Янаки Смирнов. Сезон на преход, адаптация и трупане на опит. Предвид тези факти, считам, че оценката за представянето е добра. Положителните неща преобладават. Седмо място в класирането показва стабилност и усещане за добре свършена работа. Още повече, че в сравнение с всички дублиращи отбори, участвали в първенствата на Трета лига, Спартак II (Варна) е с най-високо класиране. Отборът ни се представи силно срещу класиралите се пред нас в първенството.

От всички тях взехме точки, с изключение на Черноломец (Попово), а Лудогорец III (Разград) дори победихме. Тези резултати са доказателство за потенциал на нашия тим, който ще продължим да развиваме и през следващия сезон. Радващо е също и, че 5-6 момчета от формацията ни U17 записаха мачове в Трета лига и ще се борят за място в титулярния състав.

Очертава се средната възраст на отбора да е още по-ниска. Естествено, че има и много компоненти по които да се работи за подобряването им. Сред тях изпъква непостоянството в представянето ни. Редуваме силни със слаби игри, което е нормално за тази възраст. С времето обаче ще го преодолеем. Друг негативен факт касае широчината на състава. Имаше моменти в хода на завършилата вече кампания, в която нямахме никаква опция за промени в състава.

Приоритетът на този втори отбор е изграждането на млади футболисти, резултатите и класирането са на втори план. Дебютното ни участие в Трета лига беше много полезно. През следващия сезон ще работим за надграждане и по-добро представяне“, заяви Трендафилов.

– sportal.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *