Спартак се събира на 6 юни

В Спартак продължават да подготвят стадиона за новия сезон в елита. Вчера започна полагането на новата полиуретанова настилка на „коритото“, осветлението вече е поръчано и се очаква в най-скоро време да стартират дейностите по поставянето му.

В момента се подготвят документите, като все още се чакат проектите от архитекта на фирмата. Първоначално варненци възнамеряваха да вземат осветлението от изпадналия от групата на майсторите Царско село, като идеята на ръководството бе то да бъде монтирано максимално бързо за старта на сезона.

Впоследствие този вариант отпадна и сега поставянето на стълбовете ще се забави. Така в Спартак обмислят да подадат молба към БФС с искане да са гости в първите два кръга на новия сезон, като се надяват до края на юли осветлението да бъде поставено.

Ако това не се случи, спартаклии ще приемат първия си съперник в efbet Лига извън Варна, най-вероятно в Разград.

Успоредно с ремонтните дейности на „коритото“ варненци подготвят усилено и тренировъчната база на „соколите“ на стадион „Локомотив“, където се подготвят и талантите от школата на клуба. След гласуване между феновете, организирано във Фейсбук, Терен 1 на Локото ще носи името на най-голямата легенда на клуба Живко Господинов.

„Соколите“ стартират подготовка на 6 юни (понеделник), като в първите два дни футболистите ще преминат медицински прегледи в спортния диспансер. Очаква се се със Спартак да започнат поне петима нови футболисти, които са със солиден стаж в Първа лига. До момента спартаклии се разделиха с Мартин Василев, Архан Исуф, който ще премине в ЦСКА 1948 и вратарят Христиан Славов. В края на тази седмица ръководството на Спартак ще проведе разговор за разтрогване на договора с бранителя Петър Патев.

Новите засега са двама под наем от Лудогорец – защитникът Тихомир Димитров и халф-бекът Илкер Будинов. До края на седмицата се очакват още играчи, но за момента имената им се пазят в тайна, тъй като все още имат действащ договор със своите клубове. Варненци все още търсят треньор с лиценз Про, тъй като настоящият наставник Васил Петров не разполага с тапия да води отбора в efbet Лига. Най-вероятно Петров ще ползва фиктивно лиценза на свой колега, за да води „соколите“ и в efbet Лига.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *