Васил Петров: Посвещавам влизането на Спартак в елита на моя баща

Спартак постигна голямата цел и сега е време за равносметка.

Спартак (Варна) успя да си гарантира промоция в efbet Лига още миналия кръг, когато „соколите“ победиха Созопол. Сега за варненци остава борбата за първото място, но главната цел пред отбора е постигната и след 13-годишно отсъствие тимът се завръща във футболния ни елит.

За емоциите след класирането и какво да очакваме от Спартак през следващия сезон, говори старши треньорът Васил Петров пред клубния сайт spartakvarna.bg:

„Честно казано, никой не си е представял, че нещо подобно може да ни се случи, когато започнах. В началото доста хора не вярваха, питаха се, какъв е този млад треньор, без опит. Аз съм вярвал в успеха, иначе нямаше да започна. Радвам се, че показах своята упоритост и хъс.

Честно казано, няма нужда от много думи, важни са действията. Знам, че още с идването ми в Спартак (Варна), момчетата го видяха, макар, че и те бяха малко недоверчиви заради младостта ми и това е съвсем нормално. Но точно това ме амбицира. Аз знам своите възможности и по някакъв начин успях да спечеля доверието им.

Безспорно най-трудният момент беше преди няколко кръга, когато допуснахме четири поредни загуби. Това беше най-тежкият психологически момент, така наречената „дупка”. Много трудно излязохме от нея, но се радвам, че с характер успяхме да я преодолеем. Четири загуби са много. Замислял съм се, разбира се, защото целта на всички ни бе влизането в „А“ група. Радвам се, че не съм се отказал и съм продължил защото сега този успех е много сладък. Той ни помогна бързо да забравим за трудните моменти.

Победата и влизането в А група искам да посветя на моя баща. Това е може би най-важното и водещото за мен, да вървя напред и да не се отказвам. Преди да започна в „Спартак” Варна, получихме може би най-лошата новина, че баща ми е болен от една много коварна болест, може би най-коварната. Това много ме мотивира. Баща ми е голям характер. След година и нещо излезе в ремисия, вече е здрав, за което много се радвам. Този характер явно съм го наследил от него и точно заради това искам да посветя влизането ни в елита на него. Той е футболен човек и по-щастлив от мен.

Вече сме постигнали целта, влезли сме в елита. Пътуваме за Пловдив, освободени от напрежение. Имаме футболисти, на които дължим шанс за изява.

Как си представяме промоцията? Ох, какво да кажа… честно казано не сме си го и мислили. Наслаждаваме се ден за ден на момента и да, чакаме я. Може би оттук нататък предстои трудното. Това е една много голяма отговорност, с много силни отбори, с много силна организация и ние сме длъжни да отговорим на всичко това подобаващо.

На мача със Созопол видях преди това отвън публиката, която също сякаш не осъзнаваше какво се случва. Ние всички не осъзнавахме какво се случи и какво сме направили. Според мен с течение на дни и на седмици ще го осъзнаем. Неописуемо е. Виждах го в очите им. Това е много хубаво нещо, което се случи за всички ни. Искам да благодаря най-вече на публиката, на ръководството, на хората, които са били до нас и са ни помагали. Без тях трудно щяхме да се справим. Със сигурност в доста трудни моменти, дори и по време на мач, те са ни давали криле.

Едно е да създадеш клуб, да направиш мъжки отбор, да влезеш във В група, както аз направих с частната ми школа. Имал съм няколко първи места в София с юношите, успехи и в Испания, но това е съвсем различно нещо. Когато бях във В група, нивото ми бе познато, докато това, което се случи в „Спартак” Варна е нещо различно като усещане. Сега малко е непознато, но трябва да се адаптираме бързо“, заяви Петров.

– spartakvarna.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *