Дичевски: Целта на Спартак е да стане шампион на Втора лига

Вратарят Иван Дичевски е поредният кадър на Ч.море, който премина в Спартак през последните години. Стражът дойде при „соколите“ през зимната пауза и след като дебютира срещу втория тим на Лудогорец, е неизменен титуляр в седем мача поред и е със заслуга за завръщането на спартаклии в елита след 13-годишна пауза.

Как се стигна до трансфера в Спартак?

През декември, след като разтрогнах договора си с Ч.море, проведох разговор с ръководството на Спартак. Исках обаче максимално дълго да забавя евентуален трансфер от лоялност към Ч.море. През зимата имах предложения от отбори в родния елит, но не се получи. Получих оферта и от последния в Румъния Академика, но прецених, за мен ще е по-правилно да играя в отбор, който се бори за победи и затова избрах Спартак. Радвам се, че нямах проблеми с адаптацията, тъй като колективът ме прие добре, а и с повечето момчета се познавах, след като са били в школата на Ч.море.

Коя е силата на Спартак?

Силата ни е в огромното желание за успехи и сплотения колектив. Също и в можещите играчи, които имат ярко изразени индивидуални качества, но са ги впрегнали изцяло в услуга на колектива. Разполагаме също лидери, какъвто несъмнено е Янчо Андреев. Не на последно място ние нямахме организационните проблеми на други отбори, тъй като ръководството на клуба осигури всички необходими условия за футбол и нужното спокойствие. Сезонът за нас обаче не е приключил. Поставена ни е цел да станем шампиони на Втора лига и трябва да изиграем на високо ниво и оставащите три срещи.

Чувстваш ли се титуляр?

Нямам запазено място на вратата, защото един вратар колкото и добре да пази, ако направи 2-3 слаби мача и нещата се променят. Свикнал съм нищо да не получавам даром, а да си го заслужа с представяне и постоянство. Освен това Спартак разполага с други двама добри вратари и конкуренцията между нас е голяма.

Остава ли в Спартак за другия сезон?

Моето желание е да пазя на Спартак и през следващия сезон при майсторите, разбира се, ако се преборя за място в състава. Аз имам договор и откупна клауза в него, но е по-вероятно тя да бъде платена на по-късен етап от чужд клуб.

Ще се утвърдят ли „соколите“ в елита?

Със сигурност Спартак ще играе за победа във всеки мач в елита. Надявам се, че след като бъдат привлечени няколко опитни играчи, ще се получи добра сплав между млади и опитни, тъй като ние сме много млад отбор. Ако се върнете назад към двубоя с Миньор, когато ни липсваха наказани изпълнители, ще видите с какъв млад състав играхме.

….Благодаря на тези фенове, които ми пожелаха успех, след като си тръгнах от „Тича“. Благодаря и на феновете, и на ръководството на Спартак, че ме приеха радушно и с отношението си ми показаха, че ще разчитат на мен. Неприятно ми стана обаче преди дни, когато прочетох в социалните мрежи, че според фенове на ч.море съм пял песни срещу ч.море след победата на Спартак във Велико Търново. Това категорично не е вярно и никога не бих го направил. Истината е, че след успеха отидох с целия отбор на Спартак да поздравим нашата публика и заедно да празнуваме с нея, което в подобни случаи е нещо съвсем нормално.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *