Васил Петров: Ще гоним първото място във Втора лига

Два дни след победата на Спартак Варна на стадион „Ивайло” срещу Етър старши треньорът на „соколите” Васил Петров сподели в интервю за Дарик радио и dsport  впечатленията си от срещата и отговори на претенциите на Етър за някои съдийски отсъждания. Той похвали своя тим за това, че постигна победа след обрат срещу труден съперник. Той поздрави съдията за хладнокръвието в мач с толкова голям заряд. Петров сподели също, че предвид ситуацията с временното класиране, освен директна промоция, отборът му ще гони и първото място.

Вашият прочит на това гостуване на Спартак Варна на стадион „Ивайло” вече 2 дни след него?
–    Емоциите поотминаха. Радваме се, че спечелихме срещу един много труден съперник. Показахме характер и отново с обрат. Не един, или два пъти го правим през сезона, за което съм много щастлив. Поздравявам момчетата и благодаря на публиката. Изживяхме го и вече гледаме напред за следващия мач, защото работата все още не е свършена.

Как ще отговорите на претенциите на Етър за неотсъдена дузпа в тяхна полза преди изравнителния гол и за неотсъдено нарушение непосредствено преди попадението на Виктор Митев?
–    Ако трябва да започнем да анализираме нещата още с неговото начало… Футболистите на Етър Дани Младенов, Мариян се опитаха по някакъв начин едва ли не да сплашат нашите момчета, може би изхождайки от там, че са млади. Имаше едни обиди, едни груби влизания от страна на Мариян. Не мисля, че по по някакъв начин да повлияе това нещо, колкото и млади да са играчите ни. Червеният картон на Мариян е заслужен. Даже и в първата минута, и в 20-ата минута има едно много лошо влизане срещу Дани Начев, което дори не бе отсъдено като фал. Относно дузпата, за която претендират, Генади Луго игра с топката. Там не мисля, че може да се свири дузпа.  При положението за гола за мен никакъв фал срещу Мариян няма, който падна много лесно. Една секунда след това стана и почна да гони Виктор. Всеки може да има претенции, но аз мога само да поздравя съдията за хладнокръвието. Да, общо взето такива фалове в българския футбол за жалост доста често се свирят, особено когато са в полза на домакините. Но съдията запаси хладнокръвие в доста ситуации и пусна по-свободна игра. И след мача с Ловеч го казах, че има мачове, в които се отсъждат по 40-50 фала и то доста леки. По този начин няма как да израстват младите футболисти. Адмирации за съдията, че пусна по-свободна игра. Имаше много фалове и срещу нас, които не се отсъждаха, игра с ръка и други. Да не кажа, че има и един червен картон за удар без топка в ситуацията с Вили Боев. Мисля, че е неуместно да се говори в този момент, че едва ли не съдията е повлиял.

Има ли бъдеще Лаур Кицану в Спартак Вн след начина, по който изработи и сам вкара победния гол срещу пряк конкурент и то като гост?
–    Много е трудна адаптацията на чужденците в българския футбол. Доста често виждаме да не успяват и то качествени играчи. Всичко си зависи от него. За да го вземем, той има качества. Притежава ги. Има характер, има физика. Адаптацията при него беше доста бавна. Той е единственият чужденец в нашия отбор. Трудно е, но от него зависи.

Правите ли си сметки колко точки трябва да спечелите в останалите 4 мача, за да си гарантирате директната промоция за елита?
–    Теоретично не сме си осигурили промоцията. Трябват ни 6 точки в оставащите мачове. 

На дневен ред е мачът със Созопол. Да не си вирнат играчите носовете след победата във Велико Търново и да подценят съперника?
–    Това е най-важното нещо. Победихме пряк конкурент, получихме 3 точки. Сега играем със Созопол отново за 3 точки. Бързо трябва да оставим емоциите и да забравим мача, който мина. Радваме се за успеха, но трябва да подходим много сериозно към отбора на Созопол. 

Спартак се цели в елита, но цели ли се задължително и в първото място и шампионската титла във Втора лига?
–    При тази ситуация ще е един много хубав завършек отново, само и единствено заради нашите фенове. Ние искаме да влезем, а това го осигурява първото, второто и третото място, но при така създалата се ситуация ще се борим със Септември. 

– dsport.bg  ; снимка: фб

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *