Васил Петров: Имаше един гол и дузпа за Спартак

Треньорът на Спартак Васил Петров направи коментар за загубата от втория тим на Лудогорец, по време на която варненци имаха претенции за два незачетени гола и две неотсъдени дузпи в тяхна полза. Специалистът коментира и състоянието на тима, който в последните 4 мача изгуби 9 от 12 възможни точки, но продължава да е зависим от своите резултати по пътя към завръщането в елита след 13 години.

Ето какво заяви Васил Петров в „Петел“:

„Срещу втория отбор на Лудогорец, мисля, че неправилно бе отменен един наш гол и не отсъдиха една дузпа в наша полза. Говоря за попадението на Янчо Андреев, на който свириха засада, а на видеозаписа се вижда, че топката отскача към него от главата на играч на гостите. За мен обаче има конфликт на интереси. Поради каква причина например кметът на Велико Търново е в Изпълкома на БФС, а на този мач ни пратиха съдии от Велико Търново. Вие чули ли сте варненски съдия да свири на Етър? Дори всичко да бе нормално в нашия мач, пак има конфликт на интерес, щом ни пращат търновския рефери.

Не смятам, че сме в криза, по-скоро проблемът ни е психологически заради натрупаните негативни резултати. Аз от желанието и старанието на играчите съм доволен, като и от раздаването им. Неприятно е, че след като допуснем гол, започваме да действаме припряно и бързаме, тъй като имаме огромно желание да изравним и да направим обрат. А трябва да сме спокойни, да следваме нашия план на игра и да играем както можем и както аз изисквам през цялото време, без значение какъв е резултатът.

В сряда е поредния сблъсък срещу пряк конкурент на негов терен. Това че Хебър е неузнаваем напролет, не ни успокоява, защото и ние бъркаме и загубихме точки. Искам да покажем характер, за да излезем от тази деликатна ситуация, момчетата да си избистрят главите и да са спокойни. Защото играем добре и постоянно създаваме положения, но в последните ни двубои не успяхме да вкараме дори половината от тях.“

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *