Двете загуби на Спартак не променят нищо, но са поучителни

Двете загуби поред на Спартак не променят абсолютно нищо относно амбициите, целите и класирането му във Втора лига. Само за пет дни Спартак загуби две битки, но не й войната. Видно е, че отборът преминава през най-трудния си момент в първенството, но ако има нещо хубаво, това е, че продължава да държи съдбата в ръцете си и да е зависим единствено от себе си.

Пораженията от Литекс и Добруджа обаче са поучителни и дават повод за размисъл, защото е очевидно, че бяха допуснати слабости и грешки, които трябва да се отстраняват в движение.

Така че тези издънки може би са донякъде и за добро, от една страна, за да си извади спортно-техническият щаб изводи и да си извлече поуки, а от друга, ако има футболисти, които са литнали в облаците, бързо да бъдат приземени.

Иначе и друг път Спартак е бил на второ място през сезона, сега изостава само с три точки от лидера и е с мач по-малко от него. Варненци водят с 4 пункта на Хебър, а утре ще имат преднина от една, три или четири точки и пред Миньор, който ще е с мач повече и тази пролет гостува във Варна.

Другата събота Спартак ще се върне към победите при визитата на изпадналия на практика вече Левски в Лом, а след това двуседмичната пауза идва точно навреме. През нея спартаклии ще имат възможност в тренировките да си избистрят главите и да презаредят батериите, за да започнат с домакинството на дубъла на Лудогорец на 2 април последния и решителен щурм към елита.

– Недко Петров, petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.