Вече няма кой да спре Спартак за елита

След класическата победа на Етър с 3:0 над Миньор (Перник) вече може да се каже, че няма кой да спре Спартак за елита. В момента Спартак е лидер с 52 точки, със 7 повече и мач по-малко от четвъртия Миньор. Освен това варненци имат и домакински двубой с перничани у дома. Единствената подробност, която остава, е дали Спартак ще се върне в елита като първи, втори или трети в класирането.

Още след победата на Спартак над Марица с 5:3 в шестия кръг в Пловдив написах, че ако Спартак продължава да играе толкова грамотно и резултатно няма кой да му попречи да се завърне при майсторите след 13-годишна пауза.  Тогава първенството беше в началото, но виждайки какъв едновременно печеливш и прагматичен футбол започва да практикува Спартак, не бе трудно да предположа, че е въпрос на време той да постигне това към, което се стреми.

Сега отново след сблъсък с Марица, спечелен с 3:0 във Варна, смятам, че спартаклии до голяма степен са си свършили работата.

Причината е, че от шестия кръг досега Спартак непрекъснато прогресира във футболно отношение. Отборът е доминант, независимо срещу кого и на кой терен. Печели категорично, печели с атакуващ и приятен за окото футбол и много често с изразителни резултати, а в мачове, в които срещаше трудности, показваше умения, качества и характер, за да осъществява обрати.

Към днешна дата Спартак е един от трите най-силни отбора във Втора лига, но според моето скромно мнение, поне с малко, но превъзхожда Етър и Миньор – като отборна игра и по убедителния начин, по който печели точките си. Безспорно е също, че Спартак разполага с най-добрия треньор в групата в лицето на Васил Петров и с едни от най-добрите играчи на всички постове.

Оттук нататък целта пред „соколите“ в оставащите им 13 мача вече е само една – да се завърнат в елитното футболно семейство като първи отбор в класирането във втория ешелон. И с риск да се повторя, ще кажа, че ако Спартак продължава да се представя по същия начин, в което лично аз не се съмнявам, ще го наградят с Купата в последното му домакинство за сезона със Своге на 14 май.

– Недко Петров, petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.