Васил Петров: От нас зависи дали ни чака труден мач с Марек

Не са малко кадровите проблеми във варненския Спартак преди домакинството в събота срещу Марек. Двубоя пропуска наказаният нападател Иван Колев, Генади Луго, който е с контузия, както и Георги Георгиев, който има пукната костица на глезена. В интервю за дарик радио и dsport старши треньорът Васил Петров говори за проведената подготовка до мамента, за предстоящия мач и конкурентите на „соколите“ в битката за Първа лига.

Доволен ли сте от проведената подготовка, както на турска, така и на родна земя?
– Доволен съм във всяко едно естество-условия, подготовка, контроли, от показаното от момчетата. най-важното е, че изиграхме силни проверки, в които видяхме на какво ниво сме. Смятам, че се представихме достойно и добре. Свършихме доста работа. Надявам се да сме готови за първия мач.

Успяхте ли да се опазите от контузии?
– Честно казано, не може без тези неща. Георги Георгиев е 3 седмици извън строя заради пукната костица на глезена.  Има няколко души с леки разтежения. Генади Луго е с малко по-тежка контузия и също ще отсъства временно. Тези неща ги има във футбола. Важното е, че имаме равностойни играчи, по двама на всеки пост. Това е по-хубавото. Иначе е нормално в този период да има контузии.

Възстанови ли се напълно Георги Бабалиев?
– Напълно възстановен е и ще разчитаме на него.

Как се представиха в контролите новите попълнение и ще дадат ли нужната конкуренция?
– Разбира се, да. От двамата защитници съм много доволен. те са много силни и опитни футболисти. доволен съм от Веско Любомиров, който се представи на хубаво ниво. Чукалов получи една травма и 2-3 седмици отсъстваше, но вече се възстанови и тренира на пълни обороти. При Лаур нещата откъм физическо естество не са много добре, но се подобрява и той. Оказа се, че преди да дойде е изкарал и COVID, което го е сринало, но се надявам хубавото да предстои при него. Дичевски знаете, че го привлякохме наскоро. Той е силен вратар. Надявам се да навлезе във форма и да ни помогне.

Колко по-различен ще бъде Марек в събота в сравнение с последния двубой между двата отбора?
– Те са силен отбор. Показаха го срещу силни отбори като Септември, Хебър.Измъкнаха точки, Хебър дори го победиха. Очаква ни труден мач, зависи от нас. Въпросът е ние как ще се представим и как ще влезем в мача. Надявам се създадените положения да успеем да си ги реализираме, да стъпим здраво. Всички мачове са ни битки. Съвсем нормално е да е съвсем друга мобилизацията на отборите, които играят срещу нас.

Освен контузените, които изброихте, има ли други, които ще пропуснат мача?
– Колев е наказан, заради картона в мача със Септември.

На колко от новите ще дадете шанс да излязат като титуляри още в първия мач срещу Марек?
– Мисля да не отговарям на този въпрос. Ще видите групата, когато я публикуваме.. Ще започнат някои от новите попълнения.

На база проведена подготовка, контроли, кои са основните претенденти на Спартак за влизане в елита и кои не бива да бъдат подценявани?
– След като искаме да влезем в Първа лига, никой не трябва да бъде подценяван без значение къде се намира в класирането. Всеки един мач трябва да сме мобилизилани и концентрирани на 100 %.  Фаворитите са ясни, като включим също Септември, Марица, Монтана, Лудогорец 2, които са също силен отбор. Това са отборите, които могат да влязат. Да, ясно е, че Лудогорец 2 не могат да влязат, но могат да спънат всеки. Всички мачове ще бъдат трудни.

Върват ремонтни работи по стадиона. Колко по-променен ще го заварят в събота феновете?
– В момента съм на стадиона и се работи доста усърдно. Дори мисля, че бройката на работниците се е увеличила драстично. Работи се дори и след 18 часа. Правят всичко възможно. Доста неща се попромениха. Надявам се в събота да се получи една хубава обстановка.

– dsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *