Лаур Кицану: Избрах Спартак Вн, за да се адаптирам в големия футбол

Молдовският нападател в Спартак Вн Лаур Кицану вкара гол в първата контрола с екипа на „соколите”. Той се разписа за 5-0 срещу Черноморец Бс. Влезе в игра през второто полувреме като стартира на върха на атаката, след това преместен на десния фланг и отново върнат като централен нападател. Той впечатлява с физиката си – 187 см, 80 кг. Има широка крачка и е здрав физически.
Роден в Кишинев (Молдова) на 1 септември 2000г. Играе на позицията нападател. Започва професионалната си кариера в школата на Зимбру Кишинев. Играл е още за Стяуа Букурещ, Атлетико Клуб Мариненсе (Португалия), Скандичи Италия, ФК Флорещи Молдова.

Ето какво сподели Лаур в кратко интервю за Дарик радио и dsport:

Направи неофициален дебют за Спартак, вкара и гол. Доволен ли си?
–    Доволен съм, но е нужно време да се адаптирам. Необходимо е да работя още над кондицията си. Мисля, че всичко ще бъде наред.

Кажи повече за себе си…
–    Какво мога да разкажа за себе си. Аз сега започвам. Ще работя упорито, за да донеса полза на клуба. Аз много уважавам този клуб. Виждам, че има богата история и ще сторя всичко възможно да подобрим нашата игра и да влезем в Първа лига.

Бил си на проби във втория отбор на Севиля…
–     Не, не съм бил там. Аз бях в Кастейон, Сегунда В. Но там…Мисля, че по – добре за мен ще е тук в България, за да се адаптирам в големия футбол. Точно затова избрах Спартак.

За първи път ли си в България, във Варна?

–    Не, не. Когато бях малък, с моя отбор Зимбру Кишинев, участвахме в турнир, който се проведе на тези стадиони тук в Албена. Имахме срещи с отбори от България. Участваха и Нотингам Форест.

– dsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *