Спартак проведе първата си тренировка за 2022 г.

Футболистите на Спартак (Варна) проведоха първата си тренировка за 2022-ра година на клубния стадион. Тя бе проследена от ръководството и феновете на клуба.

Старши треньорът Васил Петров каза, че стартира годината без контузени футболисти. Всички започват подготовка с изключение на Мартин Василев, който ще се присъедини по-късно в подготовката на отбора, съобщава официалният сайт на клуба. Другите две нови попълнения в клуба – Веселин Любомиров и Георги Чукалов, започнаха днес тренировки със „соколите“. „Силни футболисти са и двамата и са много добри на своите позиции. За Веско Любомиров имаше сериозен интерес и от други отбори в страната, а Георги Чукалов се раздели с Лудогорец II и така успяхме да ги привлечем при нас“, каза Петров. Старши треньорът на „соколите“ изрази добри впечатления от качествата им на терена и надеждата, че ще се адаптират бързо към стила на игра в Спартак.

Георги Божилов, Александър Стефанов и Николай Василев са имената, които преди Нова година напуснаха отбора.

Предстои зимен подготвителен лагер на тима в турския курорт Анталия. Футболистите заминават на 16-ти януари и ще останат там до края на месеца, потвърди Васил Петров.
Вече са ясни три от четирите контролни срещи, които „соколите” ще изиграят в Южната ни съседка.

Потвърдените срещи са със сръбските елитни тимове ФК Раднички (Ниш) и ФК Раднички 1923 (Крагуевац), както и северномакедонския ФК Гьорче Петров (Скопие). Предвидена е и четвърта контрола с казахстански отбор, който се очаква да потвърди до дни.

Дати на контролите:
19.01. – ФК “Туран” Белек, Казахстан;
22.01. – ФК “Македония – Горче Петров”, РСМ
26.01. – ФК “Раднички 1923” Крагуевац, Сърбия;
29.01. – ФК “Раднички” Ниш, Сърбия.

– petel.bg

 

Фенове подариха торта на собственика на Спартак за ЧРД

На първото занимание на Спартак присъства и президента на клуба Асен Миланов, който  днес празнува рожден ден. По този повод той получи торта от феновете.

Проби в тима ще изкара 20-годишният централен защитник Милен Манчев, който е юноша на ЦСКА.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *