Асен Миланов: Първото място е ангажимент и отговорност. Вече мислим за осветление и ел. табло

Президентът на Спартак Варна Асен Миланов е категоричен, че първото място, на което се намира отбора във Втора лига, е ангажимент и отговорност. В интервю за Дарик радио и dsport той направи равносметка за представянето на „соколите“ до тук, разкри, че в клуба вече мислят за осветление и ел. табло. Той сподели, че ако Спартак влезе в Първа лига, ще продължи да играе атакуващ футбол.  Миланов разкри дали с Павлин Николов вече са развързали кесиите за трансфери през зимата.

Г-н Миланов, ако преди старта на сезона някой  ви бе казал, че Спартак ще посрещне Коледа и Нова година на първо място, щяхте ли да му повярвате?

Щях да се усмихна и да видя още един мечтател срещу мен. Удоволствието е направо невероятно. Да завършиш на първо място по този категоричен начин със 7 последователни победи, като през първия полусезон имахме и 5 обрата…Играхме красив футбол, каквато беше основната ни цел. Наистина нямам думи да опиша онова удоволствие, което изпитах.

Как стават тези чудеса-от Трета лига през май до лидер във Втора през декември?

Това не са чудеса. Това е плод на много работа по-скоро от много хора, които са повярвали в нашата идея да възродим Спартак. Сърдечно благодаря на всички за това старание и себераздаване.

Имахте ли притеснения дали треньорът Васил Петров ще издържи на напрежението? Все пак това му е първият сериозен тим в кариерата?

Каквото и да кажа за Васил Петров ще е малко. Той е един изключителен професионалист, който е много грамотен и подготвен за това предизвикателство. Може би единственото, което му липсва е опитът, но общо взето ние заедно се учим и се развиваме. Най-много ми харесва увереността му. Той напълно, напълно, напълно оправда очакванията ми. Виждаме резултатът какъв е.

Кой мач дотук изживяхте най-тежко?

Посленият мач. Този със Септември Сф. Толкова много прединфарктни състояния имаше. И накрая въодушевлението, което показаха нашите гладиатори на терена… Предполагам, че феновете са били изключително въодушевени в края на мача. Действително по време на срещата виждах посърналите лица на всички, защото в мача имахме много сериозни проблеми..

Категорично да заявите целите сега пред тима. Преди сезона казахте, че целта е Спартак да играе красив, атакуващ футбол и всички да се съобразяват с отбора. Сега каква е?

Преди старта на първенството се надявахме на челно класиране, шестицата и ако имаме възможност да атакуваме Първа лига. Сега с оглед на ситуацията и нашето класиране вече сме задължени още по-концентрирани да преследваме целта си и първото място. Самото първо място е един вид ангажимент и отговорност. Аз мисля, че след почти 2 години работа, нашите фенове имат очаквания дори. Искат да изпитат отново удоволствието от футбола.

Ще развържете ли с Павлин Николов кесиите за някой друг трансфер през зимата? Някой бъдещ нов ще разкриете ли?

Кесиите сме ги развързали. Водим разговори с няколко футболисти. Към момента няма как да обявя имена. Знаете, че този период е доста деликатен. Въпреки нашата дискретност, в медиите се прокрадват тук там няколко имена…

Като това на Мартин Кавдански…?

Да. Има разговори с него. Апелирам за още 2 седмици търпение и мисля, че на старта на подготовката ни ще сме с окомплектован отбор, включително и с няколко нови имена. Мога само да кажа, че ще има голямо въодушевление и всички ще бъдат приятно изненадани.

Кога се взе решението за подготовка в Анталия? Още в началото на сезона или след като Спартак се утвърди в челото?

Планираме лагера в Анталия още 2-3 седмици преди края на полусезона. Първото място не е било от значение за това решение. Смятам, че нашите футболисти заслужават едно професионално отношение, защото те накараха отново сърцата на спартаклии да затуптят, като на моменти дори прескачаха като в прединфарктно състояние. На легар в Анталия сме от 17-и януари до 1 февруари.

Както се е засилил Спартак, нещата отиват към директна промоция в Първа лига. Готвите ли евентуално осветление, електронно табло?

Да, разбира се. Има толкова много точки, по които трябва да работим, за да отговорим на изискванията на БФС да можем да играем домакинските мачове на нашия стадион. Осветлението и ел. таблото са две от тях. Тук разчитаме на съдействието на община Варна, за да можем да се завърнем в Първа лига с напълно завършен стадион, за да бъдат и трибуните препълнени.

Значи нещата отиват натам лятото стадион „Спартак” да светне през нощта?

Задължени сме да го направим.

Какви ремонтни дейности предстоят още до завършването на стадиона?

Много бавно се случват нещата. Даже на моменти ми се струва, че в един момент ще се наложи да се работи денонощно, за да бъде завършен стадионът. Работи се по гостуващия сектор, по оградите, подходи към стадиона. Тепърва трябва да се започне изграждането на пистата. Това е много работа и имам известни притеснения относно темповете, с които се извършва..

 Работи ли се по изграждането на тренировъчните игрища?

Работи се. Това е основният проблем, който трябва да решим. Трябва още в началото на следващата година да започнем изграждането на тези терени. Децата ни няма къде да тренират и сме гузни пред тях. За нас те са най-важни и ние трябва да им осигурим терени, за да могат да тренират професионално и да ги развиваме. .

 Ако Спартак влезе в елита, може ли да се чувства финансово спокоен и конкурентен?

Никой не вярваше на всичко, което планирахме още в самото начало. Мнозина дори смятаха, че си мечтаем. Само, който вярва и преследва мечтите си докрай, ги постига. Почти 2 години демонстрираме едно – последователност в действията си. Ако влезем в Първа лига, отново ще играем атакуващ футбол. Ще се борим до последен дъх и ще преследваме мечтите си. А феновете нека да се научат да се забавляват и да изпитват удоволствие от всичко, което ние им предлагаме.

– dsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *