Спартак Варна върви уверено към завръщането си в професионалния футбол

Варненският „Спартак“ оново лети гордо.
Има ли кой да спре „Спартак“, Варна към завръщането им в професионалния футбол? Към днешна дата отборът заема третата позиция във второто ниво на българския футбол, след  19 изиграни мача и 42 точки в актива си. Методиката, работата и резултатите в клуба са наистина впечатляващи.
Редно е да споменем, че ситуацията в клуба допреди няколко години не беше никак ‘’розова’’. Част от общинската мафия и в частност лицето Янко Станев бяха довели клуба буквално до неговото унищожение.  Върху базите на клуба беше надвиснал тъмен облак и някъде там – къде скрито, къде не толкова, всички участници в убиването на футболния клуб гладно потриваха ръце, готови да разграбят един от силмволите не само на варненския, но и на българския футбол. Плановете за нов модерен жилищен комплекс на мястото на стадион „Спартак“ бяха вече готови.

Сега идва ред и на красивата част от тази история. Над едно десетелите футболните фенове на „Спартак“ Варна водеха борба срещу  мафията, отговорна за състоянитето на клуба, борба, която премина през множесто протести, демонстративни футболни мачове и сблъсъци.  Повече от 11 години организираните привържаници на ‘’Спартак’’ не се отказаха нито за ден. Битката, която те водеха и спечелиха, трябва да служи за пример пред цялата българска общественост. Пример за отдаденост, любов към футболната игра и непримиримост, поклон!
Неслучайно е казано, че силнитие хора създават добри времена. Мъжкият отбор е в поредица от 6 поредни победи, като е сочен за най-добрия и млад колектив в родната Б група. Множество специалисти определят младия наставник на соколите – Васил Петров като едно от  бъдещите големи имена в треньорската професия в България. „Спартак“ победи категорично във Варна и два от фаворитите за промоция този сезон – „Етър“ и „Хебър“ Пазарджик. Клубът и футболистите се радват на огромна подкрепа на стадион „Спартак“. Това е и една от основните причини отборът да няма поражение като домакин. Клубната база продължава да се обновява, а наскоро беше открита и залата на клуба след основен ремонт и нова тревна настилка. По всичко личи, че новите собственици вършат прекрасна работа и „Спартак“ Варна се развива.

Синьо-бялата общественост  заслужава да види завръщане  в елита на България още този сезон.

Варна го заслужава!

– morskifar.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *