Треньорът на Спортист Своге: Спартак Варна е много агресивен отбор, а ние обичаме да се надиграваме

Спортист Своге приема Спартак Варна днес в среща от 18-ия кръг на Втора лига. Домакините показват все по-добър футбол в напоследък, като в последния кръг дори победиха Септември в София с 3-0. Спартак Вн се представя доста силно от началото на сезона, в серия от 3 поредни победи е и явно афишира апетити за промоция в елита.
Старши треньорът на Спортист Борислав Кьосев сподели в интервю очакванията си за предстоящия двубой.

Как се стигна до тази изразителна победа с 3-0 като гост на Септември София?
-Септември, както и предстоящият ни съперник Спартак Варна, са едни от добрите отбори. И двата тима играят доста агресивно, което за нас е добре. Обичаме да играем срещу такива съперници и да се надиграваме. Срещу отбори, които се затварят по-трудно се играе. В мача срещу “Септември бяхме по-агресивният отбор и мисля, че заслужено победихме. Резултатът беше най-малкото, с което можеше да спечелим.

Очаквате ли предстоящият ви съперник Спартак да играе атакуващо срещу вас в Своге?
-Не зная как точно ще излязат срещу нас. Гледал съм и сме анализирали доста мачове на варненци.Виждам, че играят агресивно. Надявам се така да играят и срещу нас. Аз уважавам много такива отбори. Ние също сме такъв отбор. Който има по-голямо желание за победата, той ще спечели.
Спартак са много агресивни, пресират по целия терен, което предизвиква у мен уважение и към треньора. Имат прекрасна победа от привържениците, което ги мотивира допълнително и ги кара да играят така агресивно.

В Спартак играе Дани Начев, на когото сте бил треньор в ДЮШ на Левски…
-За Дани Начев на много хора съм казвал, че е една от надеждите на българския футбол. В Спартак Варна трябва да повярват в него и той ще им се отблагодари. Момче с много талант. Може би едно от най-талантливите, които съм тренирал и виждал.На такива момчета на по 17-18 години трябва да се повярва и да им се даде шанс. Може би до една година ще трябва да го внедрят в отбора и това нещо ще им се отплати на Спартак Варна.

Имате ли футболисти, които заради контузии ще пропуснат домакинството на Спартак?
-Един от лидерите ни Томислав Павлов е трайно контузен и ще отсъства до януари месец.За мое щастие други контузени нямаме и всички останали ще са на линия.

– sportarena.bg

 

Спартак пътува с най-доброто вчера за София, където ще преспи преди петъчното гостуване в Своге. Двубоят със Спортист от XVIII кръг на Втора лига е на 19 ноември от 14,30 часа. Във Варна остава само контузеният Георги Божилов.

Преди тази среща Спартак заема четвърто място с 36 точки и е на две от лидера. Спортист е девети с 28 пункта.

Васил Петров е включил в групата Християн Славов, Станислав Нисторов, Ибрям Ибрям, Иван Пенев, Иван Колев, Архан Исуф, Александър Стефанов, Велислав Боев, Мехмед Сабри, Генади Луго, Георги Георгиев, Даниел Начев, Никола Борисов, Георги Бабалиев, Янчо Андреев, Николай Иванов, Цветан Илиев и Мартин Янакиев.

– петел.бг

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *