Васил Петров: Съдията искаше да прекрати мача с Янтра

Треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров обяви, че съдията е искал да прекрати мача с Янтра на полувремето заради наводнения терен. В крайна сметка двубоят продължи и завърши 1:1, като това са първите загубени точки на варненци у дома през това първенство. До този момент те имаха шест поредни победи.

„С оглед на това как завърши мача спечелихме една точка, но ако се погледнат нещата глобално изгубихме две. Дъждът започна да вали десет минути преди началото на мача, сякаш по поръчка. Докато теренът ставаше за футбол – до 20-ата минута, ние изпуснахме няколко положения. Ако бяхме вкарали един или два гола, срещата щеше да се развие по друг начин“, заяви за „Петел“ Васил Петров.

„След 20-ата минута вече условия за футбол нямаше и това изравни силите. Дори на почивката съдията искаше да прекрати мача, тъй като имаше 4-5 см вода на терена, но аз не съм такъв човек. В крайна сметка през второто полувреме нито те са ни надиграли, нито ние. Приемаме резултата и гледаме напред“, допълни Петров.

„Отрази ни се също липсата на основни играчи. Велислав Боев беше наказан, а Янчо Андрев и Николай Иванов лекуват разтежения. Подобен терен щеше да е идеален за Николай, но при него нещата са сериозни, тъй като има разкъсване.  Дано поне Янчо се оправи за гостуването в Перник в понеделник. Боев ще се завърне, но Виктор Митев излиза от състава заради червения картон“, каза още Петров.

„Що се отнася до нидерланеца Дилън Джордж, наредбата не разрешава да играе до Нова година и дотогава ще участва в мачовете на втория ни отбор в третия ешелон“, завърши Васил Петров.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *