Виктор Митев: Спартак може да играе и по-силно

Един от най-добрите футболисти на Спартак от началото на сезона – левият външен халф Виктор Митев, е оптимист както за утрешния мач с Янтра във Варна, така и за представянето на тима занапред във Втора лига. След 12 кръга спартаклии са на четвърто място с 26, колкото има и третият Миньор, и са на две точки от втория и първия Етър и Хебър.

„Срещу Янтра очаквам здрав мач. Дават го да вали, което означава, че теренът няма да е добър за футбол, но ние сме длъжни да си свършим работата и смятам, че ще запишем седма победа поред у дома. Габровци са агресивни като гости. Разчитат много при атаките на централния си нападател Иван Петков, който е играл за Спартак, както и на едно момче по десния фланг Тони. Като цяло сме подготвени за битка“, заяви за „Петел“ Виктор Митев.

„Силата на Спартак е в колектива, отборния дух и качествените футболисти. Водим също и добър тренировъчен процес. Хубаво е, че се обиграхме и свикнахме един с друг, което личи от добрия футбол, който играем и резултатите. Но ние не искаме да спираме дотук. Аз съм убеден, че Спартак може да играе и по-силно. Ако не го направим, ще искаме поне да задържим това ниво, да сме постоянни и да допускаме колкото се може по-малко грешки“, допълни Митев.

„Вече се очертаха пет отбора, които ще се борят за елита, макар че е рано да се дават такива конкретни заявки. Към тези пет тима прибавям и Монтана, въпреки че малко изостана. Вече играхме с два от тези отбори, предстоят ни мачове в Миньор, Етър и Монтана, в които ще се види какво ниво сме достигнали. Но аз смятам, че спортно-технически Спартак не отстъпва на никой от така оформилите се фаворити за елитна промоция. Това се видя и срещу лидера Хебйър, който не само победихме, но и надиграхме“, каза още Митев.

„Чух, разбира се, нашият треньор да казва, че се борим да се завърнем при майсторите. Но целите ги определят ръководството и треньорите. Ние, футболистите, ще продължим да играем и мислим мач за мач. Много е важно да не допуснем отпускане, защото в тази група всеки може да победи всеки и всеки ще губи точки. Надявам се да продължим да изпитваме удоволствие от играта и да радваме феновете, а в края на първенството да имаме поводи за радост и удовлетворение“, завърши Виктор Митев.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *