Васил Петров: Футболистите на Спартак показаха характер

Треньорът на Спартак Васил Петров похвали своите подопечни за характера и грамотния футбол, с който са стигнали до обрата и победата с 5:3 над Марица в Пловдив. Успехът позволи на варненския тим да поведе в класирането на Втора лига.

„През първото полувреме имахме контрол върху топката, но не създадохме голови положения, тъй като нямахме идея в третата третина. Остъпвахме и в единоборствата, което мен много ме дразни, когато имаме респект към домакински тим. Те също нямаха ситуации, но поведоха в резултата след наша детинска грешка. След фаул играчите ни тръгнаха да се разправят със съдията, домакините изпълниха без сигнал и вкараха“, заяви за „Петел“ Васил Петров.

„На почивката променихме много неща, футболистите се нагърбиха, показахме характер и вдигнахме темпото. Двете ни крила станаха по-опасни, за разлика от първото полувреме, бяхме още по-агресивни и печелехме единоборствата. Отново имахме игрови превес, но вече създавахме положения и реализирахме голове. Поздравявам всички играчи за проявения характер и реакцията им след почивката“, допълни Васил Петров.

„Вдигнахме високо летвата, но сме здраво стъпили на земята. Зная, че всички вече се съобразяват с нас и ще излизат с друга нагласа, но ние не се притесняваме, защото Спартак е неприятен отбор за всеки. Искаме да продължим винаги да играем за победа и да изграждаме манталитет на победители“, каза още Васил Петров.

Запитан как ще коментира червените картони на Владислав Мирчев и сменилия го Даниел Начев, Петров заяви: „Владо каза нещо на съдията и след като го смениха, му вдигна червения картон, когато вече бе на пистата. Що се отнася до Начев, първият му жълт картон бе пресилен, а накрая реферът му показа втори при едно по-здраво влизане.“

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *