Има ли кой да спре Спартак за елита?

Силният старт и зрелищната победа с 5:3 над един от водещите отбори във Втора лига, дошла след показно второ полувреме, затвърди впечатлението, че оттук нататък целта пред Спартак е само една – завръщане след 13 години при майсторите.

Нещо повече. С убедителната си игра на терена и категоричните резултати Спартак се превръща в един от основните претенденти за едно от първите три места, даващи право на директна елитна промоция.

Причините за възхода са няколко, но най-важните от тях са поне четири:

1. Финансовата и организационна обезпеченост на клуба, подсигурена от председателя на УС Асен Миланов и отскоро и от неговия партньор Павлин Николов.

2. Модерните виждания и разбирания за футбола и правилни методи на работа на Васил Петров, който постепенно започва да се легитимира в треньорския бранш.

3. Стойностната селекция, която дърпа Спартак нагоре. Имена като Георги Бабалиев, вкарал първия си хеттрик, Георги Божилов, Никола Борисов, Станислав Нисторов, Цветан Илиев, Виктор Митев, Архан Исуф, Александър Стефанов и Даниел Начев най-вероятно ще са част от едно страхотно бъдеще на клуба. Към тях задължително трябва да прибавим опитните Християн Славов, Генади Луго, Владо Мирчев и Янчо Андреев, както и Георги Георгиев, Николай Иванов, Мехмед Сабри и юношата на клуба Велислав Боев.

4. Неистовата подкрепа на привържениците, които са 12-ият играч на отбора на всеки стадион и с поведението си показват, че искат да гледат своите любимци само в една група – тази на майсторите.

Вън от съмнение е, че всички футболисти на Спартак искат да продължат в първенството по начина, по който го започнаха, и ако го правят и поддържат постоянно добро игрово ниво, въпросът няма да е дали ще влязат в елита, а Има ли кой да спре Спартак за елита?

– Недко Петров , petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *