Преди Марица – Спартак Варна

Спартак (Варна): Срещу лидера ще видим какъв е истинският потенциал на отбора ни

Утре Спартак (Варна) гостува на Марица (Пловдив) в мач от шестия кръг на Втора лига. Двубоят се явява едно от дербитата, защото домакините са първи в класирането, а „соколите“ делят третото място с Хебър (Пазарджик).  „Предстои тежък мач срещу лидера. Марица разполага с доста опитни футболисти, които знаят как се печелят важни и трудни битки. Ние подхождаме с респект, но не и със страх към всеки съперник. Срещу лидера ще видим какъв е истинският потенциал на отбора ни. Очакваме треньорският щаб и футболистите да дадат максимума от себе си за пълен успех“, коментира Красимир Кузманов, изпълнителен директор на варненския клуб.

– sportal.bg

Съдийски назначения:

18 август 2021 г. сряда 18:00 часа
ФК Марица 1921- Спартак 1918 ГС: Ивайло Красимиров Ненков АС1: Мартин Емилов Венев АС2: Андрей Венков Николов 4-ТИ: Петър Григоров Григоров СН: Крум Добринов Стоилов

 

Янчо Андреев: Много отбори във Втора лига са с изравнени сили

Може да звучи надменно, но аз очаквах Спартак (Варна) да тръгне силно във Втора лига. Проведохме пълноценна подготовка и имаме добър отбор, който е добре окомплектован от нашия млад треньор. Той има различни и интересни виждания за играта и до този момент нещата ни се получават. Това каза за „Петел“ халфът на варненския тим Янчо Андреев.

В тима са събрани както млади и переспективни играчи, така и опитни като мен и Владо Мирчев, които имат какво да дадат на отбора. Отделно колективът е прекрасен и сплотен. Не летим обаче в облаците след успешния старт, тъй като още не сме постигнали нищо и има да изиграем много мачове, допълни Андреев. Много отбори са с изравнени сили в тази група. Сред тях е и Спартак. Важно е кой с каква нагласа ще влиза в срещите и кой ще може да вкара първи гол, защото когато се случи, мачът се развива по-добре за тима, който е напред в резултата. Важно е също да се поддържа постоянно добро игрово ниво и да се допускат колкото се може по-малко грешки, тоест да се губят по-малко точки“, каза още Янчо.

В Спартак ние сме си поставили цели, най-общо искаме да се раздаваме максимално във всеки мач и да гоним винаги победа. В сряда гостуваме на лидера Марица. Анализирали сме ги, проучили сме ги и ще илезем на терена, за да се опитаме да вземем точки. Това е нашата нагласа, това е нашето поведение и занапред ще бъде така, завърши Янчо Андреев.

– sportal.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *