Васил Петров: „Спартак“ победи заслужено в Бургас

реньорът на Спартак Васил Петров изрази задоволство от играта и резултата в първия мач на Спартак при завръщането му във Втора лига. Както е известно, варненци спечелиха срещу Нефтохимик с 3:1 в Бургас и са на второ място в класирането преди изиграването на последните три мача от първия кръг. Победата пък е първа за Васил Петров като старши треньор в професионалния футбол.

„Бяхме разучили съперника и имахме ясна идея и план как да му противодействаме. Нефтохимик не ни изненада с нищо в нито един момент. Доволен съм, че си свършихме работата по най-добрия начин и всичко, което бяхме запланували, го изпълнихме. Имахме контрол върху играта през цялото време и победата ни е заслужена“, каза за „Петел“ Васил Петров.

„Когато те поведоха, си казах: какво нещо е футбола, тъй като преди гола им изпуснахме три положения. Но и при 0:1 аз не съм се съмнявал в моя тим, защото вярвам във всички момчета, вярвам в нашия отбор. Като цяло създадохме още много положения, имаше и съмнения за дузпа за нарушение срещу Янчо. Нашият тим бе уверен в силите си, което най-много ме радва“, допълни Петров.

„Новите попълнения, които използвах, показаха, че са се интегрирали към състава. Повечето от тях се познават, играли са заедно и сега остава да се сработят с другите. Виктор Митев бе на познатото ниво, асистира и за гол. Никола Борисов е интелигентен човек и добър играч“, заяви Васил Петров.

„Искам да благодаря на всички футболисти, тъй като изпълниха указанията и поставените задачи. Благодаря и за всеотдайната подкрепа на нашите привърженици, които винаги са били 12-ия ни играч. Посвещавам победата на моя баща, който е работил дълги години за футбола, а сега е най-големият ми фен и всеки ден се интересува какво става в моя отбор“, каза още Петров.

„Мачът в Бургас вече го забравяме и от днес сме на вълна „Струмска слава“. Ще съберем необходимата информация за съперника и ще направим всичко възможно да зарадваме отново нашата публика в първия мач на Спартак в нашия дом за новия сезон“, завърши Васил Петров.

– petel.bg

 

Сабри: Спартак е точният отбор за мен

При успеха над Нефтохимик с 3:1 Мехмед Сабри се разписа за първи път за Спартак в професионалния футбол и за втори във Втора лига. Нападателят вкара за учебник от воле и фиксира пълния обрат за 2:1, а след почивката варненци стигнаха и до трето попадение.

„Добре влязохме в мача, създадохме няколко положения, но ги изпуснахме, а те имаха шанса да вкарат с първата си атака. После, обаче логично стигнахме до обрат с два гола за две минути. След почивката продължихме да играем тактически правилно. Не допускахме положения пред нашата врата и търсехме трети гол, за да поставим окончателно точка на спора. Веднъж гредата ги спаси, направихме и пропуски, но все пак реализархме трети гол. По-силният отбор беше Спартак и заслужено спечели“, каза за „Петел“ Мехмед Сабри.

„Що се отнася до гола ми, той бе планиран. Виктор още преди мача ми каза, че ще ме търси на втора греда. Той знае как да подава и да центрира от фланга и при един от тези негови прекрасни пасове, успях да намеря топката от въздуха и да вкарам. Това е първият ми гол за Спартак в професионалния футбол, а още по-хубаво е, че е красив гол“, допълни Сабри.

„С всеки изминал ден се уверявам, че Спартак е точният отбор за мен. Никога не съм бил част от такъв прекрасен колектив, а новите попълнения вдигнаха качеството. Сред тях са както опитни, като Владо Мирчев и Виктор Митев, така и млади – Бабалиев, Дани Начев, Борисов. Треньорът г-н Васил Петров има верен подход към нас, а шефът г-н Миланов е направил така, че нищо да не ни липсва и да мислим само за футбол“, заяви Сабри.

„Целите са ни високи този сезон, но нека минат 7-8 мача, за да се види в каква посока се развиваме. Все пак още не сме играли със силните отбори. В събота няма да подценим Струмска слава, тъй като съперникът през последните години не само играе редовно във Втора лига, но дори е завършвал и сред първите осем. Искаме да играем отново добър футбол и да постигнем положителен резултат, с който да зарадваме нашата вярна публика в първия ни мач за сезона пред нея“, завърши Мехмед Сабри.

– petel.bg / снимка: fb

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *