Новият шеф на Спартак (Вн): Много сериозно се пада при големи крачки, но намеренията ни са сериозни

Миналата седмица Спартак (Варна) обяви новия си собственик в лицето на Павлин Николов. При представянето си той обяви бюджет от 1,5 милиона лева за предстоящия сезон във Втора лига и обеща да върне Спартак там, където му е мястото. Sportal.bg се свърза с господин Николов, а той разказа за това какво го е накарало да инвестира в клуба, какви са целите за новия сезон, какво е развититието в ситуацията със стадион “Спартак” и как ще помага на спортната гимнастика в града.

Здравейте, Господин Николов. Преди няколко дена бяхте представен официално като нов собственик на Спартак (Варна). Тогава заявихте, че от 7-8 години следите ситуацията, но е било пълна каша в клуба по това време. Какво Ви накара точно сега да решите да инвестирате във варненския отбор?

Това, което ме накара да дойда в Спартак, е желанието на феновете и тяхната поддръжка. Другото, което ме накара, е човекът, който се занимава с клуба през тези години – Асен Миланов. Действително той направи така, че нещата да бъдат ясни, точни, прозрачни. Да изчисти максимално клуба от задължения и има визия за развитие на отбора, която аз подкрепям.

Преди 2 години Спартак отново беше в професионалния футбол, но се представи доста под очакванията на феновете и това, което искаха да виждат те. Кое ще е различното този път?

Заели сме се много по-сериозно. Намеренията ни са сериозни, смятаме, че структурата, която е направена, ще може да работи. Имаме подкрепата от феновете и като цяло от всички. Ще осигуряваме и финансиране, с което да можем да стигнем целите, които сме си поставили.

Заявихте бюджет от 1,5 милиона лева. Какви са Ви целите за сезона? Може ли да се говори за едно гонене на елита още от първия сезон във Втора лига?

Милион и половина не е толкова сериозен бюджет. Трудно ще бъде гонене на елита още от първия сезон. Оптимистично е. Имаме такива желания, пък каквото сабя покаже. Но не ни е цел номер 1 в никакъв случай. Искаме всичко да правим “степ бай степ”. По принцип е трудно. Много сериозно се пада при големи стъпки.

Друга тема, която вълнува феновете на отбора и варненци като цяло, е тази за стадион “Спартак”. Заявихте, че до ноември може да се очаква една нова визия на съоражението. Можете ли да разкажете малко повече за плановете Ви в тази насока?

Плановете са първо да се завърши стадион “Спартак” – с всички трибуни и атлетическата писта. На “Локомотив” искаме да бъде поставена една нова настилка на голямото игрище, а другите две игрища да бъдат възстановени. Като идеята е децата, които в момента са 300-350, да станат между 600 и 900. Това ни е целта. Има игрища и смятам, че самата идея на Асен и неговия колектив в това “Б” отборът и първият състав да участват активно в заниманията на децата и да бъдат ентусиазирани е много правилна. Планът е, ако не е ноември, то поне до края на годината всичко да бъде готово. Ще го направим. Общината също помага, ние ще помогнем. Това е посоката, да вървим с максимално разрастване отдолу и да върнем Спартак там, където му е мястото.

Предстои дерби с Нефтохимик. Какви са Ви очакванията за този мач?

Очакванията са ни както винаги. Победа, минимум равен, но дори и да не е така, въпросът е да има добра игра.

При представянето си заявихте, че ще помагате и на спортната гимнастика в града, като се отдалечихте от баскетбола. Как смятате точно да помогнете в гимнастиката?

От баскетбола имах две сериозни разочарования и не искам да ги коментирам. Продължаваме напред, взели сме всички мерки да помагаме на спортната гимнастика. Съвсем скоро имаше и републиканско. Нямаме пропуски, навсякъде сме първи победители. Хората, които се занимават там, са много отдадени на спорта.

–sportal.bg / снимка: spartak-varna.net

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *