Президентът на Спартак Вн: Клубът е финансово обезпечен, ще играем красив и атакуващ футбол във Втора лига

Президентът на Спартак Варна говори в интервю за Дарик радио и dsport за целите пред „соколите” във Втора лига, за селекцията, за предстоящия лиценз на стадиона. Той бе категоричен, че клубът е финансово обезпечен и феновете могат да бъдат спокойни. Призна за интерес към повече от половината отбор на Спартак. Увери, че тимът ще играе красив и атакуващ футбол,  с коетото ще се опита да накара останалите отбори да се съобразяват със „соколите”.  Миланов очаква възможно по-скоро да стартира последният етоп от ремонтните дейности на стадиона, за да бъде взет лиценз и сподели, че на „Локомотив” ще бъдат изградени два нови терена.

Г-н Миланов, Спартак си осигури промоция за Втора лига и логично въпросът, който най-много вълнува привържениците, е ще бъде ли обезпечен финансово клубът за второто ниво на професионалния футбол?

Спартак Варна вече е обезпечен. Да, феновете могат да бъдат спокойни и да се наслаждават на това, което ще им представим.

Вашата оценка за представянето на Спартак и работата на треньора Васил Петров?

Целите, които бяхме си поставили преди началото на шампионата бяха да окомплектоваме млад и перспективен състав и с опитни футболисти, способни да бъдат в основата на бъдещите успехи и в професионалния футбол. Другата ни цел бе да спечелим първенството по категоричен начин. Аз смятам, че започнатото от Кириакос Георгиу беше продължено и надградено по впечатляващ начин от настоящия ни треньор Васил Петров. На полусезона към отбора се присъединиха още млади и перспективни футболисти. Станахме шампиони по възможно най-категоричен начин с победи във всички мачове над преките ни конкуренти. За купата на България се представихме също повече от достойно. Смятам, че Васил Петров заслужава една отлична оценка за старанието и умелото водене на тима.

Феновете видяха силен и безапелационен Спартак през годината. Има ли запитвания от други клубове към ваши играчи и ще успеете ли да ги задържите?

Има. Голям интерес има даже към повече от половината ни футболисти. Лично аз нямам притеснения относно възможността те да бъдат привлечени от други клубове. Те знаят за амбициозния ни проект, както и това, че са в основата на всичко, което правим. Ако сме успели да ги убедим да вярват, значи няма поводи за притеснения.

С колко нови футболисти ще се подсилите и работи ли се вече по селекцията?

От един месец работим по селекцията. Има набелязани достатъчен брой футболисти. Водят се даже разговори за привличането им. Общо взето ние се стремим да бъдем последователни в действията си. Точната бройка няма как да ви я кажа към момента. Ще има интересни имена, но нека те бъдат изненада.

Целите пред Спартак във Втора лига? По принцип, когато отборите влизат от В групите във втория ешелон, основнота, което се поставя като задача пред тях е да запазят мястото си в по-високото ниво на родния ни футбол…

Ние ще бъдем малко по-амбициозни. Но това е въпрос, на който искам да отговоря в началото на първенството. Ще зависи от това, какво сме свършили в подготвителния период и най-вече дали ще е завършен ремонтът на стадиона. Ще кажа само, че Спартак Вн ще играе красив и атакуващ футбол и ще се постараем всички отбори да се съобразяват с нас.

Притеснен ли сте за лиценза на стадиона и какви довършителни работи предстоят, за да го получите?

Това е голямото ни притеснение с оглед на независещите от нас обстоятелства и закъсняващия старт на последния етап от ремонта на стадиона. Ние подготвяме документи за лицензиране на стадиона с все още много неотстранени препоръки. Надявам се във всеки момент да стартират ремонтните дейности, за да успеем дори и със закъснение да утговорим на изискванията на БФС.

Ако се наложи да домакинствате временно първите няколко кръга на друго място, градският стадион в Балчик ли е вариантът, или проучвате и други възможности?

Не искам да допускам друга алтернатива за провеждане на домакинските ни мачове, освен стадион „Спартак”. Всичко друго би било провал за нас и ще рефлектира върху всичко, което работим.

Планирате ли ремонтни дейности на „Локомотив“ и нов тренировъчен терен?

В мига, в който стартира последният етап от ремонта на стадион „Спартак” , ще стартира изграждането на два допълнителни терена на „Локомотив”. Те ще бъдат един изкуствен и един естествен, където да тренира мъжкият отбор и всички подрастващи в клуба.

Лично вашите амбиции в дългосрочен план със Спартак?

Предпочитам да не отговарям не този въпрос. Предпочитам да не говоря за високопарни амбиции, а за свършена работа. Както знаете резултатът идва след добре свършена работа, а апетитът идва с яденето.

 

– dsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *